Bayanlardan futbola büyük ilgi

Bayanlardan futbola büyük ilgi

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Mutlu beldesinde kurulan iki ayrı bayan futbol takımı düzenlenen festival etkinliğinde gösteri maçı yaptı.

Mutlu Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan bayan futbol takımları, beldenin ünlü Balıklıpınar Mesire Alanı yanına kurulan özel futbol sahasında karşı karşıya geldi. Hasırcı Gençlikspor Bayan Futbol Takımı'nın oyuncuları sahaya bölgede kına gecelerinde giyilen yöresel kıyafetleri ile çıkarken hayli ilgi çekti, renkli görüntüler oluşturdu. Yörenin diğer takımı Efsunlu Balıklıpınar Mutluspor adlı bayan futbol takımı ise forma ve eşofmanla sahaya çıktı. Sahada maç öncesi antrenman yapan, ayaklarında top
sektiren genç kızlar futboldaki hünerlerini de gösterme imkanı buldu.
Bu yıl ilki düzenlenen Geleneksel Mutlu Kasabası El Sanatları Festivali kapsamında gösteri maçı yapmasına karar verilen her iki takım oyuncuları objektif ve kameralara toplu olarak poz verdikten sonra başlama vuruşunun ardından sahada galip gelebilmek için büyük bir mücadeleye girişti.
Renkli yöresel kıyafetleri ile dikkat çeken Hasırcı Gençlikspor, karşılaşmada rakibine karşı 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen penaltı atışından kazanılan golle skoru eşitledi. Kazanan takımın kupa ile ödüllendirileceği müsabaka 1-1 sona erince galip takımı belirlemek için penaltı atışları yapıldı. Penaltı atışları sonunda rakibini yenmeyi başaran Hasırcı Gençlikspor'a kupa ödülü verildi.
Hasırcı Gençlikspor'un kalesini koruyan, aynı zamanda takım kaptanı olan Kezban Bilgi, kupayı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Ateş'in elinden alırken takım arkadaşlarıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşadı.
Galip gelip kupayı kazandıkları için oldukça mutlu olduklarını söyleyen Bilgi, bundan sonra daha iyi çalışacaklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Artık karşımıza rakip bekliyoruz. Kim olursa olsun fark etmez. Ama Beşiktaş olsun" diye konuştu.
Futbola yeni başladığını, çocukluğunda iş yapmaktan dolayı oynayamadığı futbola ilerleyen yaşlarında heves etmeye başladığını dile getiren Bilgi, "Şişmanlığımdan dolayı koşamadığım için beni kaleye koydular" dedi.
Mutlu Belediye Başkanı Mustafa Kemal Ateş ise, daha önce televizyonlardan izledikleri Şalvarspor'dan esinlenen genç kızlardan futbol takımı kurulması yönünde talepler geldiğini söyledi.
Yaşadıkları yerin sosyal bir kasaba olduğunu vurgulayan Ateş, genç kızlardan gelen bu talep üzerine iki ayrı bayan futbol takımı kurduklarını dile getirdi. Ateş, Mutlulu kadınların her plan ve platformda bugüne kadar kasabalarını en iyi şekilde temsil ettiğini, bundan sonra da futbolda en iyi şekilde temsil edeceğine ve ününün yayılacağına inandığını kaydetti.
Ateş, takımları da tanıtırken, Hasırcı Gençlikspor'un yörenin hasırcılıkla ünlü olması nedeniyle bu ismi aldığını, forma giyen oyuncuların kendileri gibi annelerinin de hasır dokuduklarını anlattı. Her iki takımın da bundan sonra futbol sahalarında adını duyuracağından emin olduğunu kaydeden Ateş, "İnternet sitelerinden de araştırdık. Ancak, Konya'da bayan futbol takımı olmadığı için yeni kurulan takımlarımıza rakip bulamadık. Ama üç büyüklerden Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye sesleniyoruz. Onların bayan
futbol takımı var. Eğer gelmek isterlerse burada onları misafir edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Gelsinler, çünkü genç kızlarımız rakip tanımıyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.