‘batmayan Güneş’ Belgeselinin Çekimleri Başlıyor

‘batmayan Güneş’ Belgeselinin Çekimleri Başlıyor

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin hayatını anlatan 'Batmayan Güneş' adlı belgeselin çekimlerine kısa bir süre içinde başlanacak ve belgesel 2.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin hayatını anlatan 'Batmayan Güneş' adlı belgeselin çekimlerine kısa bir süre içinde başlanacak ve belgesel 2.5 ay içerisinde tamamlanacak.

    Ünlü oyuncularında oynaması beklenen belgesel, ünlü yönetmen Yaşar Bedri Özdemir tarafından çekilecek. Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) tarafından hazırlanan belgesel, 3 bölümden oluşacak.

    Erzurum olarak İbrahim Hakkı’yı daha fazla önemsemek gerektiğini vurgulayan ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, “23 Eylül’de İbrahim Hakkı Hazretleri'nin düzenlediği mükemmel ışık hadisesi Siirt Tillo’da gerçekleşti. Bu güzel organizasyona bakanlarımızın da katılması ayrıca sevindirici bir durumdur. Siirt Valiliği’nin düzenlediği organizasyona çok ciddi katılımlar oldu. Şehir dışında 5 bin üzerinde katılımcı gelerek bu büyük hadiseyi izleme fırsatı buldu. Siirt’te gerçekleştirilen bu güzel organizasyonla bizde tatlı bir kıskançlık oluştu. Biz Erzurum olarak neden bu işe sahip çıkmıyoruz? İbrahim Hakkı Hazretleri için yapmamız gereken daha çok işler vardır. Bu konuda özellikle Erzurum Valiliği, belediyeler ve Erzurumlu müteşebbislerin katkılarıyla kentimizde de büyük çaplı bir organizasyon düzenleyebiliriz.” diye konuştu.

    ÇEKİMLER BİRÇOK ŞEHİRDE GERÇEKLEŞECEK

    Toparlak, senaryoyu ise ünlü belgesel yapımcısı Yaşar Bedri Özdemir’in hazırladığını ve belgeselinde yönetmeni olduğunu kaydetti. ‘Batmayan Güneş’ isimli belgeselin çekimlerinin 15 gün sonra başlayacağını ifade eden Toparlak, şunlar söyledi: “TRT Türk’te yayınlanan ve çok ünlü bir belgesel olan Su Değirmeni’nin yönetmeni Yaşar Bedri Özdemir hocamız senaryoyu yazdı. Kendisi hem senaristimizdir hem de belgeselimizin yönetmeni olacaktır. Erzurum, Pasinler, Köprüköy, Siirt, Ahlat, Bitlis, Tillo ve İstanbul’da çekimlerini gerçekleştireceğimiz ‘Batmayan Güneş’ belgeselinde sürpriz 2 oyuncumuz var. Belgeselin alt yapısını tamamladık. Bir tek çekimler kaldı. Bir aksilik çıkmazsa en geç 2 buçuk ay içerisinde belgeselimiz tamamlanacaktır. Belgesel üzerine kanaat önderleri, profesörler ve ünlü tarihçilerle de röportajlar yapacağız. Belgesel çekimlerinde yöre halkını da çok iyi kullanarak belgeselin ana etmenlerini oluşturacağız. İnşallah Erzurum’un tanıtımı açısından da çok önemli bir eser olacak olan belgeselimize Sayın Valimiz ve diğer yetkililerde destek verirler.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.