Batman'da Anız Yakma İle Mücadele Sürüyor

Batman'da Anız Yakma İle Mücadele Sürüyor

Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Hasankeyf yol ayırımındaki tarlada alınan yeni mısır saplarını parçalama araçlarını inceledi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, son...

Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Hasankeyf yol ayırımındaki tarlada alınan yeni mısır saplarını parçalama araçlarını inceledi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, son günlerde tekrar etkili olan anız yakma olaylarına karşı yaptığı çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Çevre Gönüllüleri Derneği olarak yıllardır anızların yakılmaması, çiftçilerin bilgilendirilmesi, kamuoyu duyarlılığının oluşması için çalışma yürüttüklerini belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anız yakmaların yeniden başlaması üzerine İl Gıda ve Tarım Müdürlüğünü ziyaret ederek daha etkin mücadele için önerilerini sundu. Çevre gönüllüleri, daha sonra yeni yöntemlerle daha etkin bir mücadele yürüten Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte mısır hasadı yapılan alanlarda inceleme yaptı. Gıda, Tarım Müdürü ile yardımcı ve şube müdürleri, Hasankeyf yol ayırımındaki tarlada Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu üyelerine aldıkları yeni mısır saplarını parçalama araçlarını tanıttı.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Çevre gönüllüleri başkanı Recep Kavuş, "Anız yakmanın canlı kıyımı olduğu gerçeği açıktır. Yine anız yakmanın çiftçilerimize, doğaya, çevreye ve insan sağlığına çok büyük zararlar verdiği gerçeğini bir kere daha kamuoyuna ilan ederken, bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.