Batman Petrol Anadolu Lisesi’nde Kürtçe Kütüphane Açıldı

Batman Petrol Anadolu Lisesi’nde Kürtçe Kütüphane Açıldı

Batman Petrol Anadolu Lisesi kütüphanesinde Kürtçe kitap bölümü oluşturuldu. Müdür ve öğrencilerden toplanan paralarla kütüphaneye 200 Kürtçe kitap alındı.

Batman Petrol Anadolu Lisesi kütüphanesinde Kürtçe kitap bölümü oluşturuldu. Müdür ve öğrencilerden toplanan paralarla kütüphaneye 200 Kürtçe kitap alındı. Batman Petrol Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şirin Ashi, "Kürtçe kitapların kütüphanede bulunması hem öğrencileri hem de velileri sevindirdi." dedi.


    Okul Müdürü Mehmet Şirin Ashi, kütüphanede Kürt diline ait çeviriler, Dünya ve Türk klasikleri, dini kitaplar, Kürtçe diyanetin yayını olan Kur´an-ı Kerim meali, Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları, Kürtçe sözlükler, şiir, hikaye, roman türü kitaplar, makale, deneme ve tarihle ilgili kitapların yer aldığını söyledi. Öğrencilerin istediği zaman kütüphanedeki kitaplardan faydalandığını, alıp evine götürüp okuyabildiğini belirten Ashi, oluşturulan Kürtçe bölümden öğrenci ve velilerin çok memnun olduğunu kaydetti.

    Kürtçe kitapların okul kütüphanesinde bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getiren
Öğrenciler ise “Kütüphaneye geliyorduk ama hep Türkçe kitaplar okuyorduk. Kürtçe kitaplar okumak istiyorduk. Çünkü Kürtçeyi konuşabiliyoruz fakat kitapları okumadığımız için anlamada zorlanıyorduk. Okulumuzda açılan Kürtçe kitap bölümünün bize çok faydası olur. Kürtçe kitap fazla okuyarak Kürtçemizi geliştireceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.