Bataklığa saplandılar

Bataklığa saplandılar

Meram'ın Yaylapınar Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda başlayan alt geçit inşaatı durduruldu. Mahalle sakinleri şantiyeden dolayı ne araçla ne de yaya bir şekilde karşıdan karşıya geçemiyor

Geçtiğimiz aylarda başlayan tren yolu alt geçidi inşaatı yarım bırakıldı. Meram'ın Yaylapınar Mahallesi'ne yapılan alt geçit yüklenici firmanın çalışmaları durdurmasıyla sessiz sedasız duruyor. Yaylapınar İlköğretim Okulu'nda da okuyan öğrenciler okula gitmekte zorlanıyor. Şantiyeden dolayı, çamur deryasına dönen yolda yürümek imkansız hale geldi. Mahalle sakinleri ise şikayet etmek için Meram Belediyesi'ne gittiklerini fakat, yetkililerin Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendirdiğini söyledi.

YOL ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

Öğrencilerin okula giderken tren yolundan geçmek zorunda kaldığını kaydeden mahalle sakini Mustafa Özkan, “Çocuklar trenin geldiğini fark edemiyor. Aynı zamanda mahallenin nüfusu her geçen artıyor. Alt geçidi yapılacağını öğrendiğimizde çok memnun kaldık. Ama çalışmalar başladı sonra bir anda durdu. Karın erimesiyle de çamur oldu. Çocuklar karşıdan karşıya geçerken ayaklarına poşet takmak zorunda kalıyor. Yarım yamalak bırakıldı resmen. Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Şikayetimiz çalışmaların durmasından dolayı değil. Hiçbir önlem alınmadan bir anda bırakılması” dedi.

CAMİYE BİLE GİDEMİYORUZ

İnşaat çalışmalarının yaklaşık 2 ay önce başladığını belirten Özkan, “Çocuklar 2 aydır perişan halde okulu gidip geliyor. 2015 yılında ayaklara poşet takıp okula mı gidilir? Ne zaman bitecek o da belli değil. Allah razı olsun çalışmalar bizim için yapılıyor ama bu kadar uzayacak bir çalışma değil. Kış mevsiminde bu yapılmaz. Orada aynı zamanda cami de var. Cemaat camiye gitmekte zorlanıyor. Çamurdan dolayı yürüyemeyip düşenler oluyor. Umarım yetkiler bu olaya bir el atar” diye konuştu.

Ali Saygılı isimli başka bir mahalle sakini ise, “Konya-Karaman arası hızlandırılmış tren hattından dolayı alt geçitler genişletiliyor. Bizim mahalleye de yapılmaya başlandı. Ama henüz nedenini bilmediğimiz için çalışmalar durdu. Araç da geçemiyor. Yaya da geçemiyor. En kısa sürede bu alanın düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum