Başörtüsü Yasağını Askere Cc Eden Vali Yardımcısı Chp’den Aday Adayı Oldu

Başörtüsü Yasağını Askere Cc Eden Vali Yardımcısı Chp’den Aday Adayı Oldu

İzmir Valiliği'nden askeri kurumlar başta olmak üzere kamu kurumlarına başörtüsü yasağıyla ilgili genelgeyi görev yaptığı dönemde CC eden eski vali yardımcısı Ardahan Totuk, CHP’den Bayındır belediye başkan aday adayı oldu.

İzmir Valiliği'nden askeri kurumlar başta olmak üzere kamu kurumlarına başörtüsü yasağıyla ilgili genelgeyi görev yaptığı dönemde CC eden eski vali yardımcısı Ardahan Totuk, CHP’den Bayındır belediye başkan aday adayı oldu. Olayın ortaya çıkmasından sonra İzmir Vali Yardımcılığı'ndan Çorum'a tayini çıkınca emekliliğini isteyen Ardahan Totuk, memleketi Bayındır'dan başkan aday adaylığına soyundu. CHP Bayındır İlçe Başkanlığı'na başvuran Totuk, “Mahalle ve köy muhtarları benim belediye başkan yardımcılarım olacaktır. Köy gayrimenkullerini köylülerimizle birlikte konuşarak değerlendireceğiz, onların isteği dışında hiçbir şekilde kullanılmayacaktır. Biz vatandaşlarımızla omuz omuza olacağız, kapımız her zaman vatandaşa açık olacaktır. Biz Bayındır'ın belediye başkanı olacağız. Partinin belediye başkanı olmayacağız. Herkese eşit ve adil olacağız. Doğruluk dürüstlük bizim temel ilkemizdir.” dedi.
CHP İlçe Başkanı Fuat Özbuldan ise “Bugün Ardahan Totuk'un devlete verdiği hizmetlerden sonra, CHP'ye olan resmi görevinin başlangıç günüdür. Türkiye'de Bayındır'da AKP baskısının arttığı bu süreçte, bize omuz veren eski emekçi, devrimci Ardahan abimiz aramıza almak CHP İlçe Örgütü'ne ayrı bir güç ve ayrı bir düşünce ve davranış biçimi katar. Birlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç olduğu bir süreçte, Ardahan Bey'in aramıza katılışı çok mana ifade etmektedir. Türkiye'nin ve Bayındır'ın CHP'ye ihtiyacı vardır. Ardahan Totuk abimize başarılar diliyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Ardahan Totuk imzasıyla 20 Mart 2013'te kamu kurumlarına gönderilen genelgede, 12 Eylül döneminde yürürlüğe giren ‘Çalışan Personelin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne atıfta bulunularak, kamu çalışanlarının kıyafetlerine dikkat çekilmişti. Bilgi amacıyla Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na da gönderilen genelge sonrası Totuk’un, Çorum'a tayini çıkmış ve Totuk'da emekliliğini istemişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.