Başkan Tiryaki: Vatandaşın Kurbanı 15 Dakikada Kesilecek

Başkan Tiryaki: Vatandaşın Kurbanı 15 Dakikada Kesilecek

Ankara, Altındağ Belediyesi kurban satış ve kesim alanında yaklaşan Kurban Bayramı için yer kiralama başladı. Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, bayramda vatandaşın sıkıntı çekmeyeceğini belirterek "Vatandaşlarımız otopark...

Ankara, Altındağ Belediyesi kurban satış ve kesim alanında yaklaşan Kurban Bayramı için yer kiralama başladı. Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, bayramda vatandaşın sıkıntı çekmeyeceğini belirterek "Vatandaşlarımız otopark sıkıntısı yaşamayacak. 1,5 dakikada aynı anda 3 hayvanın kesilebildiği kesimhanede, sıra numarası alan vatandaşlarımız çay kahvelerini içerken 10-15 dakika gibi bir sürede kurbanlarını kesilmiş olarak teslim alabilecek." dedi.

Başkan Tiryaki kurban kesim alanıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kurban satış ve kesim alanının Ankara’nın çok önemli bir ihtiyacını karşıladığını söyleyen Tiryaki, Kurban Bayramlarında görmeyi arzu edilmeyen manzaraların bu tesisle son bulduğuna dikkati çekti. Başkan Tiryaki, kurban satışlarının ve kesiminin bu tesiste oldukça hijyenik ve düzenli bir ortamda gerçekleştiğini vurguladı.

Tiryaki, Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin 200 dönüm arazi üzerine kurulduğunu ve bu tesiste 362 hayvan barınağının yer aldığını söyledi. Yaklaşık 10 bin hayvanın bu alana yerleşebildiğini belirten Başkan Tiryaki, “Burada bulunan sosyal tesislerde mescitten, abdesthaneye, kafeteryadan satıcıların duş alacakları yemek yiyecekleri yerlere kadar her şey var. Vatandaşlarımız otopark sıkıntısı da yaşamayacak. 1,5 dakikada aynı anda 3 hayvanın kesilebildiği kesimhanede, sıra numarası alan vatandaşlarımız çay kahvelerini içerken 10-15 dakika gibi bir sürede kurbanlarını kesilmiş olarak teslim alabilecek.” dedi.

Başkan Tiryaki, tesisin çalışma sistemi ve kurban kesim ve teslim etme sürecinin detayları hakkında şunları söyledi: "Vatandaşlarımız kurbanlıklarını bu alandan satın aldıktan sonra, gönül rahatlığıyla yine aynı yerde kestirebilecek. Tesiste ilk olarak devirme kabinine yerleştirilen kurbanlıkların kesme işlemi, profesyonel kasaplar eşliğinde başlıyor. Kurbanlıklar daha sonra raylı sistem aracılığıyla göğüs kısımlarının açılacağı bölmeye ulaşıyor. Aktarma işlemi gerçekleştikten sonra derisi yüzülen kurbanlıkların içi tamamen temizleniyor. En son aşama da ise kurbanlıklar ikiye ayrılarak, ardından da dört parça halinde sahiplerine teslim ediliyor."

    Altındağ Belediyesi kurban satış ve kesim alanında, hayvan satıcıları için yer kiralanmaya 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlanacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.