Başkan Kul: Terme İçin Her Türlü Fedakârlığa Hazırız

Başkan Kul: Terme İçin Her Türlü Fedakârlığa Hazırız

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda basın mensuplarının sorunlarını cevaplandıran Başkan Kul, "Terme için her türlü fedakârlığa hazırız, yeter ki halkımız...

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda basın mensuplarının sorunlarını cevaplandıran Başkan Kul, "Terme için her türlü fedakârlığa hazırız, yeter ki halkımız bize destek olsun." dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul kendisine sorulan soruları cevaplandırdı. İlçeye yapılması planlanan santral konusundaki tutumuna, turizm çalışmalarına, ilçedeki sorunlara, tarihi değerlere, ilçenin tanıtımına ve ekonomiye kadar birçok soruyu cevaplandıran Başkan Kul önemli açıklamalarda bulundu. Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla başkanlık döneminde ilk defa yaptıkları bu toplantılarında belirli aralıklarla yapılacağını belirten Kul, “Belediye olarak yerel ve ulusal medyayı yakından takip ediyoruz. Hem belediye çalışmalarımızın duyurulması hem de ilçemizin tanıtımı için basını önemsiyor ve bu türlü çalışmaları destekliyoruz.” diye konuştu.

"SANTRALLE İLGİLİ ÖNÜMÜZE KONAN HERHANGİ BİR ŞEYİ İMZALAMAYIZ"

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Kul, TİM Avrasya şirketi tarafından ilçeye yapılması planlanan kömürlü santral için de önemli açıklamalarda bulundu. Santrale kesin bir ifadeyle karşı olduğunu belirten Belediye Başkanı Kul, şöyle konuştu: "Terme için gerekirse kendimizi feda etmeye hazırım ama kimseyle siyasi polemiğe girmem. Bu santral yapılırsa beni de zehirleyecek ayrım yapmayacak ki, ben de bir Termeli olarak bu santrale kesin ve kesinlikle karşıyım. Kimsesinin şüphesi olmasın hem Belediye Başkanı olarak hem de Şenol Kul olarak bu santrale karşıyız. Santralle ilgili önümüze ne gelirse gelsin kesin bir dille sizin huzurunuz da ifade ediyorum herhangi bir belgeye imza atmayız. Termelilerin içi rahat olsun dedikodulara inanmasın bizim santral için satılık ne toprağımız ve nede şerefimiz vardır dedi. Buradan herkese sesleniyorum Termelilerin Terme Çevre Platformuna (TERÇEP) destek vermelerini ve yaptıkları faaliyetleri desteklemelerini istedi. Terme’liler olarak sesimizi duyurabileceğimiz bu yasal platformu en iyi şekilde kullanmalıyız."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.