Başkan Kocaoğlu, Abd’li Vekillere Üç Dönemin Sırrını Açıkladı

Başkan Kocaoğlu, Abd’li Vekillere Üç Dönemin Sırrını Açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ABD New Jersey'den gelen sekiz milletvekilini ağırladı. İzmir’i daha iyi tanımak, tarih ve kültür zenginliklerini öğrenmek istediklerini söyleyen Amerikalı vekillerin en merak duydukları...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ABD New Jersey'den gelen sekiz milletvekilini ağırladı. İzmir’i daha iyi tanımak, tarih ve kültür zenginliklerini öğrenmek istediklerini söyleyen Amerikalı vekillerin en merak duydukları konu ise Kocaoğlu’nu üçüncü döneme taşıyan başarısının sırrı ve yaşam öyküsü oldu.

Milletvekilleri Gordon Meredith Johnson, Walter Reed Gusciora, Paul David Moriarty, Angelica Maria Jimenez, Louise Grace Spencer, Annette Quijano, Raj Mukherji ve Nancy J.Pinkin, Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara’nın eşlik ettiği heyet, ziyaretlerinin amacını İzmir’in tarih ve kültür değerlerini öğrenmek, şehri tanımak ve işbirliği olanaklarını araştırmak şeklinde özetledi. Kocaoğlu’nun siyasi kariyeri hakkında da araştırma yapan Amerikalı vekiller, kendisini üçüncü döneme taşıyan başarısının ipuçlarını, siyasete nasıl girdiğini ve şehre ilişkin hangi projeleri hayata geçirdiğini sordu. Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle çevre konusunda yaptığı yatırımların övgüye değer olduğunu söylediler. Milletvekili Mukherji, Brookings Enstitüsü’nün araştırması sonucu İzmir’in dünyanın en hızlı büyüyen dördüncü metropolü olarak belirlenmesinin ilgi çekici olduğunu vurgulayarak, bu başarıdaki katkısından dolayı Kocaoğlu’nu kutladı.

Başkan Kocaoğlu ise başarının en önemli şartının, halkın güvenini kazanmak olduğunu söyledi. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, yapılan projeleri desteklesin desteklemesin, İzmirlilerin büyük çoğunluğunun kendisine güven duyduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Siyasetçi önce güven tesis etmeli ve bunu geliştirerek sürdürebilmeli.” diye konuştu. Son 10 yılda İzmir’i çevre yatırımlarıyla önemli bir noktaya taşıdıklarını ifade ederek, bu alandaki en büyük hedeflerini İzmir Körfezi’ni 70 yıl önce olduğu gibi yeniden yüzülebilir hale getirmek şeklinde özetledi: “Kentte yaşayan insanların yaşam standartını yükselterek herkesin farklılıklarıyla birarada yaşabildiği, herkesin hakkını aldığı, birbirini sevdiği bir ortam yaratmak amacındayız.”

Başkan Kocaoğlu, dış politika konusundaki görüşlerini soran milletvekillerini, Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini hatırlatarak cevapladı. Türkiye’nin dış politikada aktif bir rol oynamasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Ancak Atatürk’ün belirlediği bu çizgiden ayrılmamamız gerekiyor. Ayrılırsak, çok büyük sıkıntılar yaşarız.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.