Başkan Keleş’ten Yaşlılar Haftası Mesajı

Başkan Keleş’ten Yaşlılar Haftası Mesajı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Mehmet Keleş’in mesajında şu ifadelere yer verdi:“Yaşlılık, insan hayatının kaçınılmaz bir sürecidir. Her in...

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Keleş’in mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşlılık, insan hayatının kaçınılmaz bir sürecidir. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.Günümüzde yaşlı olarak nitelendirdiğimiz kişiler, fiziksel ya da düşünsel sağlık sorunlarının yanı sıra ekonomik ve toplumsal nitelikli sorunlarla da karşı karşıya kalabilmektedir."

"Çağdaş yönetim anlayışında yöneticiler, vatandaşlarının sosyal durumlarını iyileştirmek, onlara insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlamak, sosyal güvenlik gereksinimlerini karşılamak konusunda kendilerini yükümlü görürler. Böyle bir yaklaşımla; yaşlıların bakım, gözetim ve koruma ihtiyaçlarının karşılanması yaşlılar için bir hak, vatandaşı oldukları devlet için ise, bir görev olmalıdır. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.