Başkan Altay KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü törenlerine katıldı

Başkan Altay KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü törenlerine katıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Konya arasında tarihten gelen köklü ve güçlü akrabalık bağları bulunduğunu belirten Başkan Altay, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kuzey Kıbrıs’ın kalkınması ve refahı için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayeleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Konya arasında tarihten gelen köklü ve güçlü akrabalık bağlarının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Türkiye 20 Temmuz 1974’te, bundan tam 50 yıl önce yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı ile adaya barış, huzur ve istikrar getirmiştir. Bu harekat Türk milletinin birlik-beraberliğini ve kararlılığını ortaya koyması açısından da tüm dünyaya önemli bir mesaj olmuştur. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kuzey Kıbrıs’ın kalkınması ve refahı için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayeleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlu olsun” değerlendirmesini yaptı.

BAŞKAN ALTAY KONYA BÜYÜKŞEHİR OLARAK KIBRIS’TA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak başta Kapalı Maraş olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde son dönemde yaptıkları çalışmalara dikkati çeken Başkan Altay, şunları söyledi:

“Konya olarak Gazimağusa Belediyesi’yle kardeş şehir ilişkisi kurduk. Bu kapsamda Kapalı Maraş’ta kullanılmak üzere 600 bisikleti kendilerine gönderdik ve kurulumunu gerçekleştirdik. Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyemizin hediyesi olarak temizlik aracı, çöp toplama aracı, çocuk oyun grubu ve bir arazözü de Gazimağusa Belediyesi’nin envanterine kattık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Toplu Konut İdaresiyle, bölgenin yeniden inşası için yapılan asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarına destek olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın iradesiyle, Kapalı Maraş’taki kamuya ait alanlarda bir düzenleme gerçekleştirildi ve bugüne kadar kapalı olan mekanlar ziyaretçilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için hazır hale getirildi. Bu kapsamda yapılan peyzaj çalışmalarına TDBB ve Konya olarak katkı sağladık. Hala Sultan Camii’nin bitkisel peyzaj düzenlemesini de tamamlayarak hizmete sunduk.”

TDBB ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Lefkoşa’da; Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimleri Programı (ADAMEP) kapsamında KKTC’li itfaiye personellerine yönelik 6 günlük Temel İtfaiyecilik Eğitimi programı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altay, “5 yıldır arıza nedeni ile kullanılamayan 52 metrelik merdivenli müdahale ve kurtarma aracının tamir ve bakımlarını yaparak adadaki kardeşlerimize gönderdik. Bu araç içerisinde KKTC İtfaiye Teşkilatına araç, malzeme ve ekipman desteği sağladık. Ayrıca 2022 yılı yaz tatilinde, öğle ve ikindi namazlarına gelen öğrencilere toplam 5.000 bisiklet hediye ettik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.