Başkan adayları önce iletişime önem vermeli

Başkan adayları önce iletişime önem vermeli

Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, yerel seçimlerde yarışacak olan belediye başkan adaylarının iletişime ayrı bir önem vermesi gerektiği uyarısında bulundu.

Önceki yıllardan farklı olarak rekabet düzeyi düşük bir seçim döneminin yaşandığına işaret eden ve bunun sebebini de ‘varsayım’ olarak niteleyen Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, “Böyle gelmiş böyle gider düşüncesi adayların hepsinde olduğu için seçim düşük tansiyona sahip. Böyle düşük yoğunluklu bir dönemde yüksek frekansa sahip aday akılda kalıcı etkiye sahip olacaktır. Şayet aday, bilinirliği düşük bir adaysa sonraki yıllarda yüksek pozisyonlarda görevler için aday olacaktır. Tavsiyem kesinlikle iletişime ayrı bir önem vermeleridir. Ve öncelikle beden dili ve konuşmayı öğrenmelidirler. Sonra çizgi altı iletişim yöntemlerini belirlemelidirler. Sonra çizgi üstü iletişim araçlarına sıra gelmelidir. En sonunda da ne zaman toplantı yapacaklarını, kiminle nerede konuşacaklarını, gündemi nasıl belirleyeceklerini (asla saçma çıkışlar yapılmamalıdır), kiminle toplantı yapacağını yani medya ve toplumla iletişim biçimine eğilmelidirler” dedi.

Adayların yanlarında iletişim kazalarını önlemeye yönelik iletişim komiserleri bulundurmaları gereğine dikkat çeken Hüseyin Altunbaş, adaylar için şu tavsiyelerde bulundu: “Asla tek dolaşmasınlar. Yalnız aday güçsüz olarak algılanır. Gülme kurslarına katılsınlar. Şimdi çoğu kişi inanmayacak ama kesinlikle gülme eğitimleri alsınlar. Gülmeyen aday benim mizacım böyle savunmasına girmesin. Sonra çok gülerler. Yerel iletişim yollarını çok iyi bilmelidir. Yerel televizyonlar, gazeteler ve radyoları iyi kullansınlar. İyi ürünün iletişimi iyi olacaktır. Aday iyi ürün olmak adına Konya’nın sorunlarını iyi bildiğini göstermelidir. Hangi yöreden aday ise hem o yöreyi hem de rakiplerini tüm yönleriyle iyi bilmelidir. Benim rakibim yok diyenler şimdi bu arenada yoklar. Küçük ya da güçsüz rakip yoktur. Kimin nereden gol atacağı belli olmaz. Bu, özellikle seçim gibi çok değişkenli bir olgu olunca daha da belirsiz olmaktadır. Adaylar mikrofonu veya kalabalığı görünce çok konuşma hevesine girmemelidirler. Herkesle tokalaşmayı öğrenmeliler ve asla çok konuşmamalıdırlar. Boş teneke çok ses çıkartır dedirtmemelidirler.” Altunbaş, tüm adaylara bol iletişimli bir dönem diledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.