basbakankimolsun.com

basbakankimolsun.com

AK Parti'de 22 Mayıs'taki olağanüstü kongre beklenirken bir internet sitesi açıldı.

22 Mayıs'ta Ahmet Davutoğlu olağanüstü kongre ile koltuğunu yeni bir isme bırakacak. Davutoğlu'nun yerine bir çok isim konuşuluyor. Açılan www.basbakankimolsun.com adresli internet sitesinde de vatandaşlara Başbakan'ın kim olmasını istedikleri soruluyor.

Anketteki isimler arasında Numan Kurtulmuş, Mehmet Ali Şahin, Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ var.

Adaylar arasında en fazla oyun Binali Yıldırım'ın aldığı görülüyor. Binali Yıldırım'ı ise Berat Albayrak ve Numan Kurtulmuş izliyor.

Twitter'da site ile aynı ismi taşıyan bir de #BasbakanKimOlsun Hastag'ı bulunuyor.

İŞTE ADAYLAR

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş 15 Eylül 1959 tarihinde Ünye'de doğdu. Babaanne tarafından Gürcü asıllıdır. İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmış, Balkan Savaşında savaşmış ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde yaralanarak gazi olmuştur. Ayrıca, dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi'nin yazarıdır. Babası İlim Yayma Cemiyeti'nin önde gelen isimlerinden İsmail Niyazi Kurtulmuş'tur. Halen, ailesi ile birlikte İstanbul'un Fatih ilçesinde ikamet etmektedir.

1988'de Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Kurtulmuş'un Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu dünyaya gelmiştir. İleri derece İngilizce bilen Kurtulmuş, Fenerbahçe takımını tutmaktadır.

MEHMET ALİ ŞAHİN KİMDİR?

Türkiye'nin ve İstanbul'un ilk imam hatip lisesi olan İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık mesleğiyle beraber siyasete de atıldı. Refah Partisi Eminönü İlçe Başkanlığı yaptı. 1994 yerel seçimleri'nde Refah Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi kazanmasına rağmen oy pusulalarındaki baskı hatası nedeniyle seçimler iptal edildi. Temmuz 1994'te yenilenen seçimlerde Anavatan Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Sadettin Tantan'a karşı yenildi. 1995 Genel Seçimleri'nde Refah Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. 1999'da ise Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili seçildi.

2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20., 21. ve 22. dönem İstanbul, 23. dönem Antalya Milletvekili olarak TBMM'de görev almıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekilliği görevinin yanı sıra Adalet Komisyonu Üyeliği'nde de bulundu. 59. Hükümette Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 60. Hükümette ise Adalet Bakanı olarak görev yaptı. 5 Ağustos 2009 tarihinde seçildiği TBMM Başkanlığını iki yıl sürdürdü.

24. Dönem Karabük milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi. 2012-2014 yılları arasında AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 27 Kasım 2014 tarihinde eşi Saniye Şahin bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

58., 59., 60. ve 61. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükûmette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

2015 yılında 25. ve 26. dönemlerinde milletvekili seçilmiştir. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK üyesi seçilmiştir. 64. Türkiye Hükûmeti'nde Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.

Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yapmıştır. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili olarak meclise girdi. 24 Kasım'da Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 64. Hükümet'in Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bakan olarak tayin edildi. 12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak,  üç çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir.

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23. dönem ve 24. dönem Yozgat milletvekili olan Bozdağ, AK Parti grup başkan vekilliği yapmıştır. 6 Temmuz 2011-25 Aralık 2013 tarihlerinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde başbakan yardımcılığı görevinde bulunmuş 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı. 7 Mart 2015 tarihinde Anayasa’nın 114'üncü maddesi gereğince 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi görevini müsteşar Kenan İpek'e devretmişti. 24 Kasım 2015 tarihinde açıklanan 64. Türkiye Hükümeti'nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Bekir Bozdağ 1965 tarihinde Yozgat,Akdağmadeni'nde doğmuştur. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Bekir Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre kamu görevinde bulunduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı 18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte Yozgat'ta AK Parti2İl Teşkilatı'nın kurucumarı arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Yozgat milletvekili olarak meclise girdi ve AK Parti Teşkilat Başkanlığına bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

61. Hükümette başbakan yardımcılığı görevini üslenmiştir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.