Başbakanın Güzergahındaki Dershane Afişleri Kaldırıldı, Gösteri Yasaklandı

Başbakanın Güzergahındaki Dershane Afişleri Kaldırıldı, Gösteri Yasaklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplu açılışlar yapmak üzere yarın geleceği Muğla'da, dershaneler tarafından hazırlatılan 'Yassak hemşerim! Sınavlar var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplu açılışlar yapmak üzere yarın geleceği Muğla'da, dershaneler tarafından hazırlatılan 'Yassak hemşerim! Sınavlar var.... Kurslar yasak!' yazılı afişler kaldırtıldı.

Başbakan Erdoğan, düzenlenecek toplu açılış törenlerini gerçekleştirmek üzere 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Muğla il merkezini ve ilçelerini ziyaret edecek. Başbakan'ın ziyareti kapsamında Muğla Valiliği tarafından bir takım yasaklamalar getirildi. Valilik ziyareti öncesinde 29 Kasım Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı ve meydana çıkan yollar arasında yer alan Cumhuriyet Caddesi, Recai Güreli Caddesi, Özer Türk Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Naci Karaosmanoğlu Caddesi, Kurşunlu Caddesi, Ethem Serim Sokak, Zihni Derin Caddesi, Hasan Ali Yücel Caddesi, Çaylılar, Çakırlar ve Çınar sokaklarda park ve araçla seyir yasağı getirildi. İl genelindeki tüm toplantı, gösteri ve benzeri etkinlikler yasak kapsamına alındı.

YASAKLARLA İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA

Yapılan yazılı açıklamada; provokatif, kanuna aykırı eylemlerin önüne geçilmesi ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 29 Kasım ile 2 Aralık tarihleri dahil olmak üzere belirtilen günler arasında; il genelinde, ilçeler dahil yapılmak istenen her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerle, belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılacak toplu seyahatlerin yasaklandığı belirtildi. Yasaklar bununla sınırlı kalmadı. Muğla'da özel dershaneler tarafından hazırlanarak il merkezindeki raketlerde bulunan 'Yasak hemşerim! Sınavlar var… Kurslar yasak!' yazılı afişler de kaldırtıldı. Dershane afişlerinin yerine Muğla Valiliği tarafından hazırlatılan 'Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Toplu açılış töreni için Muğla'da' yazılı reklamlar konuldu.

AFİŞE BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK MU?

Muğla'daki özel dershaneler adına sözleşmeyi imzalayan FEM Dershanesi Müdürü Mustafa Aktaş, olaya tepki gösterdi. Aktaş, "Reklam firmasıyla 26 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında yayınlamak üzere sözleşme imzaladık. Buna rağmen Başbakanımızın geçeceği yol güzergahındaki afişlerimizin sekiz tanesi kaldırılarak başka yerlere konuldu. Parasını veriyoruz. Neden böyle bir şey yapılıyor bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Afişe bile tahammülleri yok mu? Hangi ülkede yaşıyoruz? Reklam sorumlularıyla yaptığımız görüşmede, kendilerine ciddi anlamda baskı yapıldığını söylediler." dedi.

Reklamlarla ilgili firmanın yetkilisi ise "Valilikten bize böyle bir emir geldi. Gerçekten çok zor durumda kaldık. Valilik ciddi bir şekilde bastırıyor. 'Siz bunları kaldırmazsanız, yerinden sökeceğiz, raketleri atacağız' diye tehditvari şeyler söylemişler. Dolayısıyla durum hiç hoş görünmüyor. Çok saçma bir şey. Eleştiri özgürlüğü ve insanın sesini duyurması diye bir şey var. Ama valiler gerçekten böyle bir şey yapıyorlar anlamış değilim." şeklinde konuştu.

Muğla Valiliği'nden görüş isteyen muhabirimize, Vali Mustafa Hakan Güvençer'in yoğun olduğu ifade edildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.