Başbakan'ın Afişlerine Hakaret İfadeleri Yazdıkları İddiasıyla Yargılanıyorlar

Başbakan'ın Afişlerine Hakaret İfadeleri Yazdıkları İddiasıyla Yargılanıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerine hakaret ifadeleri yazdıkları iddia edilen 3 genç, bugün hakim karşısına çıktı. Gençler, iddiayı kabul etmezken; avukatları, iddianamede sadece sanıkların yürüme esnasındaki fotoğraflarının...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerine hakaret ifadeleri yazdıkları iddia edilen 3 genç, bugün hakim karşısına çıktı. Gençler, iddiayı kabul etmezken; avukatları, iddianamede sadece sanıkların yürüme esnasındaki fotoğraflarının olduğunu boyama yaparken görüntülerinin olmadığını söyledi. Başbakan'ın avukatının katılmadığı dava ileri bir tarihe ertelendi. Başbakan Erdoğan'ın, İzmit Orduevi mevkinde bulunan reklam panosu ve bilboardlara asılı bulunan afişleri üzerine, 28 Ocak gece 02.00 sıralarında, 'Faşo, hırsız, ayakkabı kutusu. Sen kaşındın. Hırsız AKP' diye sprey boyayla yazı yazarak, Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla Emre Türker, Berkay Turgut ve İlkay Çelen hakkında dava açıldı. Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanıklar Emre Türker, Berkay Turgut ve İlkay Çelen ile avukatları Şerif Özgür Urfa katılırken, Erdoğan’ın avukatı Ali Akkaya ise mahkemede yer almadı.

Duruşmada ilk olarak İlkay Çelen ifade verdi. İlkay Çelen, "Olay günü arkadaşlarımla Kozluk’ta bulunan öğrenci evime gittik. Burada sprey boya ile benim kütüphanemi boyadık. Sonra ise acıkınca bir şeyler yemek için çarşıya indik. İddia edildiği gibi afişlere yazı yazmadık. Üzerimizde bulunan boya ve spreyler kütüphaneyi boyadığımız malzemelerdir." dedi. Emre Türker de İlkay Çelen’in ifadesini doğrulayarak boyama işlemi yapmadıklarını ve acıkınca çarşıya indikleri esnada gözaltına alındıklarını anlattı. Berkay Turgut ise olay gününü şöyle anlattı: "Birlikte evde kütüphane boyadıktan sonra acıkınca yemek yemek için çarşıya indik. Bu esnada polisler hakkımızda ihbar olduğunu söyleyerek bizleri gözaltına aldı. Polislere olay günü durumu anlattık ve evimize boyadığımız kütüphaneyi göstermeyi teklif ettik. Ancak eve gitmeyi kabul etmediler. Boyama yapmadık." Sanıkların avukatı Şerif Özgür Urfa ise iddianamede sadece sanıkların yürüme esnasındaki fotoğraflarının olduğunu boyama yaparken görüntülerinin olmadığını söyledi. Dava 23 Haziran tarihine ertelendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.