Başbakan Yardımcısı Bozdağ Çumra'da

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Çumra'da

Bozdağ: "Bizim ittifakımız çıkar gruplarıyla, manşetlerin sahipleriyle değil, bizim ittifakımız milletimizle"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Bizim ittifakımız çıkar gruplarıyla, manşetlerin sahipleriyle değil, bizim ittifakımız milletimizle. Bizim dayımız güçlü, dayısı güçlü olana kimsenin gücü yetmez. O zaman soruyorlar 'sizin dayınız kim-' Bizim dayımız Çumralılar, Konyalılar, 74 milyon Türk milleti'' dedi.

Bozdağ, Konya'nın Çumra ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Çumra İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Partililere seslenen Bozdağ, ''Eğer bugün güçlü bir Türkiye varsa, eğer bugün Türkiye her zamankinden daha iyi bir şekilde geleceğe koşuyorsa, bunda sizlerin ve sizlerle birlikte görev yapan arkadaşlarımızın emekleri büyüktür. Birlikte koşmaya devam edeceğiz'' dedi.

AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos'taki Türkiye ile bugün ki Türkiye arasında çok fark olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

''Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediğimizde Ankara'dan bıyık altında gülenler olduğu gibi Konya'da da başka yerde de gülenler oldu. '15 bin kilometre bölünmüş yol, hızlı tren, toplu konut, bütün illere üniversite' dediğimizde, 'Türkiye bambaşka Türkiye olacak' dediğimizde herkes bıyık altından gülmeye, 'bunlar da atıyor' demeye başladı. Bizim ittifakımız çıkar gruplarıyla, manşetlerin sahipleriyle değil, bizim ittifakımız milletimizle. Bizim dayımız güçlü, dayısı güçlü olana kimsenin gücü yetmez. O zaman soruyorlar 'sizin dayınız kim-' Bizim dayımız Çumralılar, Konyalılar, 74 milyon Türk milleti. Kim bu milletle bilek yarışına girerse her defasında kaybetmiştir. Biz bu millete güvendik. Milletimize ne dediysek onları yaptık.''

Bölünmüş yol yatırımlarından bahseden Bozdağ, Türkiye'yi birbirine bağladıklarını, Doğu'dan Batıya, Kuzey'den Güney'e 81 ilde eş zamanlı çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Türkiye'yi değiştirmeye, ulaşımda çağ atlatmaya devam edeceklerini dile getiren Bozdağ, ''Türkiye ulaşımda çağ atılıyor. Havayoluna sadece zenginler binerdi. Ama bugün havayolu halkın yolu oldu, demiryolu da değişti. Türkiye her alanda değişmeye devam ediyor, daha da değişmeye devam edecek'' diye konuştu.
   
-''Nereden nereye...''
   
Bozdağ, şöyle devam etti:

''Bugün gazetelerde sayın Babacan açıklıyor, 'Artık IMF Türkiye'nin reçetelerinden yol göstericiliğinden istifade edecek' diyor. Nereden nereye... Baktığınızda ekonomide istikrarı sağlamış bir Türkiye. Bütün dünya bugün küçülmeyi konuşurken, İngiltere, Fransa, İspanya, memurları işten çıkarmayı yeni eleman almamayı konuşurken, Türkiye, enflasyonun üzerinde zam veriyor, milyonlarca emeklisinin intibak yasasını çıkarıyor. Bir tarafta kıyamet kopuyor, öbür taraf güvenli liman. Bu gücün kaynağı, bu milletin desteği. Sizin desteğiniz olduğu sürece Türkiye alt ve üst yapısı ile her alanda kalkınmaya, dünyadaki en ileri ülkelerle yarışmaya devam edecek. Türkiye eski Türkiye değil.''

İçeride ve dışarıda Türkiye'nin güçlü hale geldiğini dile getiren Bozdağ, ''Artık Türkiye dünya siyasetinde, uluslararası politikada ne dediği belli olmayan, dediğine kıymet verilmeyen bir ülke değil, 'Türkiye ne diyecek-' diye bütün ülkelerin dikkat kesildiği bir ülke haline geldik'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.