Başbakan Erdoğan, Kuzey Ankara Projesini İnceledi

Başbakan Erdoğan, Kuzey Ankara Projesini İnceledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapımına devam edilen TOKİ evlerini gezdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapımına devam edilen TOKİ evlerini gezdi. Burada kendisine sunum yapılan Erdoğan, bir evin çatısına çıkarak çevreyi inceledi. Erdoğan'a ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan eşlik etti.

    Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapımına devam edilen TOKİ evlerine gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette Erdoğan'a ilk olarak TOKİ Başkanı Karabel tarafından birifing verildi. Ardından Erdoğan, Toplu Konut-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje Anonim Şirketi'nin (TOBAŞ)idare binasının terasına çıkarak buradan alanı inceledi.

    Öğle saatlerinde Keçiören'deki evinden ayrılan Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımına devam edilen bölgeye geldi. Erdoğan, makam arabasıyla projenin yapıldığı bölgenin içerisinde bir süre gezdi. Erdoğan'a alan içerisinde bulunan TOBAŞ binasında brifing verildi. Verilen brifingin ardından Başbakan Erdoğan, TOBAŞ idare binasının terasına çıkarak alanı inceledi. Erdoğan'ın burada yanında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar ve TOKİ Başkanı Karabel'e talimatlar verdi.

    7,5 milyon metrekare olarak belirlenen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 4 milyon metrekarelik birinci etabına Mart 2005'te başlanmıştı. Ankara'nın kuzey giriş kapısını oluşturan bölgede TOBAŞ tarafından buradaki gecekondular temizlenmişti. Temmuz 2005 - Aralık 2006 arasındaki bir buçuk yıllık sürede yaklaşık 6 bin 500 gecekondu yıkılmış, 8 bin 152 konut hak sahiplerine teslim edilmişti. Projenin bir diğer ayağında ise Osmanlı ve Selçuklu mahalleleri oluşturulması amacıyla planlama ve projelendirme çalışmaları yapıldı. Villa, dubleks konut, apartman ve teras evlerden oluşan toplam 925 konutun yapımı devam ediyor. Böylelikle Kuzey Ankara'da; 10 bin 841 konut rakamına ulaşılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.