Başbakan Erdoğan, Dev Kentsel Dönüşüm Projesini Bursa'dan Başlatacak

Başbakan Erdoğan, Dev Kentsel Dönüşüm Projesini Bursa'dan Başlatacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 46 ilde aynı anda başlayacak 90 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesini startını yarın Bursa'dan verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 46 ilde aynı anda başlayacak 90 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesini startını yarın Bursa'dan verecek. Şehirdeki günlerdir süren hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Başbakanlık korumaları günler öncesinden gelerek Başbakan Erdoğan'ın geçeceği güzergahlarda kontrol yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli programlara katılmak için yarın saat 16.00'da Bursa'ya geliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın eşlik edeceği Başbakan Erdoğan, 46 ili kapsayacak kentsel dönüşümün üçüncü ayağının startını, Marmara depreminin yıldönümünde, Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde düzenlenen törenle verecek. Törende Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kütahya ve İzmir'e canlı bağlantı yapılacak. Mimarsinan Mahallesi'nde Özel İdare tarafından 15 milyon lira maliyetle yaptırılan Afet Eğitim Simülasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirecek olan Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde ise AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Başbakan Erdoğan'ın son olarak Meniros Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki yemeğe katılması bekleniyor.

TEŞKİLAT SOSYAL MEDYAYI KULLANACAK
Öte yandan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Erzurum, Samsun ve Kayseri'de 100 bine yakın insanın meydanları doldurduğunu hatırlatarak, Yıldırım'da 100 binden fazla insanın katılımını sağlayarak Başbakan’ın yüzünü güldüreceklerini söyledi. Hükümeti güçsüzleştirmek adına bazı kesimlerin Gezi olayları esnasında sosyal medyadan yaptığı saldırıların hafızalarında hala sıcaklığını koruduğunu vurgulayan Başkan Hüdayi Yazıcı, "Bir kaç yıldır hayatımıza iyice giren Facebook ve Twitter’ı kullanmada usta olun. Artık bazı kesimler fitne tohumlarını sosyal medyadan atmak istiyor. Buna dikkat edelim. Fitne bir kere girdimi bu işin içinden çıkılamayabiliyor. 'Şuraya gittim, yemek yedim, dişimi fırçaladım, aynaya baktım, saçımı taradım, yattım' şeklinde kullanmayın. Sosyal medyada daha çok birbirimizin duymasını istediğimiz ve önem verdiğimiz olayların paylaşımını yapın. Kirli bilgilerle ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunları ancak bu şekilde engelleyebiliriz."

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise kentsel dönüşümün gerek binaların statiği ve sağlamlığı gerekse de yaşanabilirliği yönüyle Yıldırım’ın ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Keskin şunları kaydetti: "Kentsel dönüşüm bu iki yönüyle son derece önemli olduğunu Van depremi öncesinde kararımızı vermiştik. Başbakanımızda Van depreminin ardından kentsel dönüşüm kıvılcımını tutuşturmasıyla da bu kıvılcım adeta Türkiye’nin her yerini aydınlatan bir meşale oldu. Hepimizde bu meşale ışığında da kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili tedbirimizi almaya başladık. Başbakanımız belediye başkanları ile yaptığı bir toplantı da Kentsel Dönüşüm Yasası’nı hatırlatarak ne yaptığımızı sordu ve biz de kentsel dönüşümde varız dedik. İlçe Başkanımızla Ankara’yı suyolu yaptık. Çok büyük emeklerden ve engellemelerden sonra da 1999 depreminin 14. yıl dönümünde inşallah halkımızın da yoğun katılımıyla Başbakanımızla birlikte Mevlana’da kentsel dönüşümün temelini atacağız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.