Başbakan: Çok Kirli Bir Tezgâh Uygulamaya Sokulmak İsteniyor

Başbakan: Çok Kirli Bir Tezgâh Uygulamaya Sokulmak İsteniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin belli illerinde çok kirli oyunlar oynandığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin belli illerinde çok kirli oyunlar oynandığını belirtti. Malatya'da yaptığı konuşmada, CHP’nin bazı eli kanlı terör örgütleriyle iç içe olduğunun görülmesini istediğini söyleyen Erdoğan, “Bir süredir belli illerimizde çok kirli, çok çirkin bir oyun oynanmaktadır. Çok kirli bir tezgâh uygulamaya sokulmak isteniyor. Geçen hafta sonunda Adıyaman’da bu uyarıyı yapmıştım. Bugün Malatya’da da bunu özellikle vurgulamak durumundayım. Zira tıpkı Adıyaman’da olduğu gibi Malatya’da da Alevi kardeşlerimizin hissiyatı istismar edilerek, çok çirkin tahrikler yapılmak isteniyor. Açık ve net konuşacağım. CHP’nin bizzat genel başkanı ve bazı milletvekilleri, Malatya başta olmak üzere bazı illerimizde Alevi vatandaşlarımızı tahrik etmek suretiyle bayat bir senaryoyu hayata geçirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Bunun karşısında Malatyalıların ve bütün Türkiye’nin son derece uyanık, son derece dikkatli olması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Biz CHP Genel Başkanı’na, CHP yönetimine milletvekillerinin yaptıkları tahrikleri her seferinde hatırlattık, bu tahriklere dikkat çektik. CHP’nin, bu milletvekillerinin nasıl ateşle oynadığını görmesini istedik. CHP’nin, bazı eli kanlı terör örgütleriyle nasıl iç içe olduğunun görülmesini istedik. Buyurun, Reyhanlı saldırısını yapanlarla CHP’yi Şam’a götüren rehberlerin nasıl bağlantılı olduğunu delilleriyle ortaya koyduk. CHP’nin genel başkanı, eli kanlı diktatörlerin sırtını sıvazlayıp eli kanlı terör örgütleriyle ortak eylem yapıyor. Sonra da barış havarisi rolüne bürünüyor. CHP’nin genel başkanı, eğer barışın ne olduğunu biliyorsa bunu gitsin, yeni yol arkadaşı eli kanlı Esed’e anlatsın. CHP’nin genel başkanı, eğer barıştan bir şey anlıyorsa bunu gitsin önce kaos çığırtkanlığı yapan, barikat kuran, hattâ taş atan kendi milletvekillerine anlatsın.” şeklinde konuştu.

Dün Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü binasına ve Polisevi’ne yapılan saldırıya değinen Erdoğan, zanlıların AK Parti Genel Merkezi’ne saldırı düzenleyenlerle aynı yapı ve kişiler olduğunu belirtti: “İşte Taksim’de CHP ile bu örgüt yan yana, kol kola eylem yaptılar. Ankara’da ODTÜ’de, CHP milletvekillerinin gölgesinde bu kanlı örgüt birlikte eylemler yaptılar. Özellikle bazı CHP milletvekilleri hassasiyetleri kaşımaya devam ediyor, bu kanlı örgütlerle adeta el ele, kol kola hareket ediyorlar. Bakıyorsunuz, barikatların en önünde CHP’nin milletvekilleri var. Bakıyorsunuz, şiddet olaylarının en önünde onlar var. Yalan haber yaymakta en önde yine onlar var. Milletvekili sıfatı taşıdığı halde sorumluluğunu, kimliğini unutup eline taş alacak kadar kendini kaybedenler, gözünü kan bürüyenler var. Bir milletvekili, eline taş alır mı? Alıp da bunu polise atar mı? Bunlar var. Sandıktan umudunu kesenler, sandıkta yine kaybedeceğini anlayanlar sokakta umut arıyor. Eli kanlı terör örgütlerinin kaos senaryolarında umut arıyor.”

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "CHP Genel Başkanı, barış kavramını birdenbire hatırladı. Suriye'de çocuklar katledilirken katliam lafını, barışı ağzına almıyordu. Mısır'da darbe yapıldığında, Mısır halkı sokakta katledildiğinde CHP Genel Başkanı, barış kavramını ağzına almıyordu. Reyhanlı katillerini kendilerine rehber edinenlerden barış hasıl olmaz. Ben Başbakan olarak Tuncelili kardeşlerimizden özür dilediğimde, 'Tarihi bırak, bugüne bak.' diyor. 1915'te Çanakkale'de bize saldıranlar Haçlı zihniyeti değil miydi? Bizim yanımızda kimler yer aldı? Suriye'deki kardeşlerimiz bizim yanımızda yer aldı. Afganistan'daki kardeşlerimiz bileziklerini gönderdi. Balkanlar geldi, bizim yanımızda yer aldı. O Haçlı zihniyeti bize saldırdığında, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' mu dedik? Bu sözün sahibi olan Gazi Mustafa Kemal ne dedi? 'Size ben ölmeyi emrediyorum.' dedi. Biz Selahattin'in, Malatyalı Battal Gazi'nin torunlarıyız. CHP Genel Başkanı, bizim de bu aziz milletin de kim olduğunu öğrenmek istiyorsa Şam'ın, Kahire'nin sokaklarında bizi sorsun, kim olduğumuzu öğrenir. CHP'nin genel başkanı çıkmış diyor ki biliyorsunuz helikopter düşürüldü, 'Başbakan gaz alıyor.' diyor. Bu ifade kullanılır mı? Bizim sınırlarımızı 2 kilometre geçeceksin ve geçtiğin halde uyarılar alacaksın, ihlâli devam ettireceksin. Sen o şansı kaybettin, çünkü biz mayınları temizleme hazırlığında olduğumuz zaman da aramızdaki kardeşliği yok ettin. Kim ne derse desin, zulme rıza zulümdür." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.