Başarılı Öğretmen, Kurduğu Futbol Takımıyla Erken Evliliklerin Önüne Geçti

Başarılı Öğretmen, Kurduğu Futbol Takımıyla Erken Evliliklerin Önüne Geçti

Karabük'ün en geri kalmış köylerinden biri olan Cumayanı İlköğretim Okulu'nda 2006 yılında göreve başlayan Gökhan Berat adlı öğretmen, köyde ailelerin 13-14 yaşlarında kızlarını evlendirmesi üzerine köydeki ilköğretim okulu bünyesinde...

Karabük'ün en geri kalmış köylerinden biri olan Cumayanı İlköğretim Okulu'nda 2006 yılında göreve başlayan Gökhan Berat adlı öğretmen, köyde ailelerin 13-14 yaşlarında kızlarını evlendirmesi üzerine köydeki ilköğretim okulu bünyesinde bayan futbol takımı kurdu. Alınan başarılı sonuçlar sayesinde aileler artık kızlarını evlendirmekten vazgeçip lise hatta üniversitede okutmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Gökhan Berat'ı, hazırladığı proje ve başarısından dolayı 2014 yılında Karabük ilinde 'fark yaratan öğretmen' seçti.

Milli Eğitim Bakanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden 'fark yaratan öğretmenleri' belirledi. Bakanlık Karabük'ten ise 5 yıl görev yaptığı Cumayanı köyünde kızları futbolla tanıştırıp küçük yaşta evlenmelerinin önüne geçen Gökhan Berat'ı yılın fark yaratan öğretmeni olarak belirledi. Halen Ovacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Berat, eski öğrencileriyle iletişiminin halen devam ettiğini söyledi.

Amacının parçalanmış aileleri önlemek olduğunu belirten Gökhan Berat, "Cumayanı köyüne tayin olduğumda burada daha ilkokulu bitirmeden bazı ailelerin yoksulluk ve diğer nedenlerle kızlarını evlendirdiklerini, bu evliliklerin ilerleyen yıllarda parçalanmış ailelere dönüştüğünü gördüm. Bunu önlemek için 2007 yılında 'Güller Yeşil Sahalarda Acıyor' projesi çerçevesinde okul içinde bayan futbol takımı kurduk. Bu kızlarımız ilk sene il şampiyonu, daha sonra bölge şampiyonu oldular. Hiç köyün dışında çıkmamış kızlarımız, il dışına çıktılar, çeşitli sosyal faaliyetlerde bulundular. Kardemir Karabükspor'un desteği ile gittiğimiz Türkiye şampiyonasında ikinci olduk. Bu başarılar kızlarımıza örnek oldu. İlk etapta aileler kızlarını bizim yoğun ikna talepleri ile takıma verirken, bu başarılar geldikçe aileler kendileri göndermeye başladı. Bizim amacımız kızlarımızı okutmak bilinçli ve geleceğin nesillerini yetiştirecek anne adaylarını yetiştirmekti. Bu projeler sayesinde şu anda kızlarımız liseye gidiyorlar hatta bir kızımız üniversitede okuyor." dedi

        Berat'ın öğrencileri de hocaları sayesinde hem sporda hem de eğitim hayatında başarılı olarak hem ailelerine hem de ülkeye faydalı olmak istediklerini söyledi. Eğitim hayatına devam ettikleri için erken yaşta evlenmekten kurtulduklarını söyleyen öğrenciler, yaptığı projelerle kendilerine destek olan öğretmenleri Gökhan Berat'a teşekkür etti.

        Öte yandan Gökhan Berat, Kadınlar 2.ligde ikinci sırada yer alan Ovacıkspor'un antrenörlüğünü de yapıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.