Başak Kolejinden Fetih ve Fatih oyunu

Başak Kolejinden Fetih ve Fatih oyunu

Özel Başak Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl da İstanbulun Fethi ve Fatih Sultan Mehmeti anmak için Fetih ve Fatih tiyatro oyunu ile Konya halkının karşısına çıkıyor

Özel Başak Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl da İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet’i anmak için ‘Fetih ve Fatih’ tiyatro oyunu ile Konya halkının karşısına çıkıyor. İlk gösterilerini Mevlana Kültür Merkezi’nde sergileyen öğrenciler büyük beğeni topladı ve dakikalarca alkışlandı. Geçen yıl üstat Necip Fazıl’ın ‘Reis Bey’ oyunu ile ses getiren Başak Koleji tiyatro kulübü bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı Yazarlar Serisi dizisinde yer alan Ali Nar’ın ‘Fetih ve Fatih’ oyunu ile Konya’nın karşısına çıkıyor. Özel Başak Lisesi Müdürü Abdullah Şafak, “Öğrencilerimizin sadece akademik sahada yetiştirilmelerini değil, her yönüyle hayata hazırlama amacını da ön planda tuttuğumuz için geçen yıl adalet kavramını, oynadıkları oyunla benimsemelerine çalışmıştık. Bu yıl da ‘Fetih ve Fatih’ oyunumuz ile şecaat ve Sultan Fatih’in adalet anlayışını öğrencilerimize benimsetmeye çalışıyoruz. Bu sebeple hazırladığımız oyunu 3 ayrı gösteri ile Konya’ya sunuyoruz” dedi. İlk gösterilerine dün Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda sergileyen Özel Başak Lisesi, 2. gösterilerini 17 Haziran 2011 Cuma günü Kültür Park’ta 20.30’de, 18 Haziran Cumartesi 21.00’de Konya Devlet Tiyatrosu’nda da 3. gösterilerini sergileyecek.

Özel Başak Koleji Tiyatro Kulübü Danışman Öğretmeni Feyza Ergun, “1453 bir fethin adı, bir duruşun şanıdır. Kaos, huzursuzluk ve madde saltanatının hüküm sürdüğü bir dünyada fetih ruhuna o kadar muhtacız ki. Fetih anlayışı, insanımıza hız ve hamle gücü kazandıracak, azim ve fedakârlık duygularını canlı tutacaktır. Başak Koleji olarak istedik ki Fatih ruhunu genç nesle taşıyalım ve yaşanmaya değer hayatın ne olduğunu göstermeye çalışalım. Zaferlerimizi tanıtalım ki, gençlerimiz inançları uğrunda fedakârlık yapabilme zevkini tatsınlar. Kahramanlarımızı tanıtalım ki, her gencimiz Fatih, Ulubatlı Hasan, Yıldırım, Yavuz, Seyyid Çavuş olmaya özensin” diye konuştu.

HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.