Bartın Belediye Başkanı Akın: Türkçe Olimpiyatları'na Ev Sahipliği Yapacağız

Bartın Belediye Başkanı Akın: Türkçe Olimpiyatları'na Ev Sahipliği Yapacağız

Bartın Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Cemal Akın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatları' yaptırmayacağız sözüne tepki gösterdi.

Bartın Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Cemal Akın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatları' yaptırmayacağız sözüne tepki gösterdi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Kimin malını kimden esirgiyorlar? O stadyumlar, o salonlar bu milletin malıdır ve Türkçe de, bu milletin öz dilidir. Dünya’nın her tarafındaki Türk kardeşlerimize sahip çıkmak, Orta Asya Türk devletlerinin yanında olmak, Türk Cumhuriyetleri'ndeki kardeşlerimize sahip çıkmak Ülkücü camianın hep hayaliydi. Şimdi bu hayalimizi Türk okulları gerçeğe dönüştürdü, öncelikle bu hizmetlere teşekkür ediyoruz” dedi. Başbakanın 'stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatları' yaptırmayacağız sözünün kanuna aykırı olduğunu belirten MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin de yaptığı konuşmasında, “Bartın’da sokaklar, meydanlar bizim, başbakan meydanları etkilemek için böyle konuşuyor, devletin salonu istendiği zaman vermeyecek güç nedir? Neye dayanarak vermezsin ki? Allah’ın izniyle Türkçe Olimpiyatlarına en iyi ev sahipliğini de yaparız.” şeklinde konuştu.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kuruluyla kahvaltıda bir araya gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın işadamlarına projelerini anlattı. Işıklar Pide ve Kebap Salonu'nda gerçekleştirilen kahvaltı programına Cemal Akın ile birlikte, Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, İl Genel Meclisi Üyesi Aynur Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri Şemsettin Çöme, Necmi Balık, Aykut Oktay Ulu, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, MHP’li belediye meclis üyesi adayları ile BAKİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HAK YOLDA GİDENİN ALLAH YOLUNU AÇAR

Türkçe Olimpiyatları konusunda yapmış olduğu çağrının yeni olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Herkes bilir ki şimdiye kadar 11 kez gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın Bartın’da da yapılması gerektiğini çeşitli platformlarda dile getirdim. Hatta geçen sene Zonguldak ve Karabük’te Türkçe Olimpiyatları gösterisi yapılırken Bartın’da da yapılması halinde ev sahipliğine hazır olduğumuzu belirttim. Artık Bartın’da da Türkçe Olimpiyatlarının yapılmasını arzuladığımızı belirttim. Bu yıl Türkçe Olimpiyatları ilimizde yapılırsa elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Hak yolda gidenin Allah yolunu açar diye düşünüyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ve ekibinin 5 yıldır yaptığı hizmetlerin halk tarafından takdir edildiğini ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, şimdiye kadar yapılan hizmetlere teşekkür ederek 30 Mart seçimlerinde kendisine ve ekibine başarılar diledi.
BAKİAD Üyesi işadamlarına projelerini anlatan ve karşılıklı soru cevap şeklindeki sohbet toplantısı sonunda Belediye Başkanı Cemal Akın ve beraberindeki heyet BAKİAD Yönetimiyle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.