Baro Başkanlık Seçimlerinde Sayım İşlemi Başladı

Baro Başkanlık Seçimlerinde Sayım İşlemi Başladı

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Açılan sandıklardaki zarfların tasnifinin ardından sayım işlemi başladı. İstanbul Barosu başkanlık seçiminde oy verme işlemi...

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Açılan sandıklardaki zarfların tasnifinin ardından sayım işlemi başladı.

İstanbul Barosu başkanlık seçiminde oy verme işlemi sona erdi. 32 bin 200 avukatın kayıtlı olduğu baronun yeni başkanı için avukatlar sandık başına gitti. 81 sandıkta gerçekleştirilen oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıkların açılması, zarfların tasnifinin ardından zarflar açılmaya, oylar sayılmaya başlandı.

HUKUK DEVLETİNİN MOTOR VAZİFESİNİN İSTANBUL BAROSU GÖRDÜ

Aynı zamanda İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, eşi ile geldiği salonda oyunu kullandı. Seçimi kazanacak kişiden demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmasını istirham eden Tanal, "İstanbul Barosu demek, hukuk devletinin bekçisi demek, İstanbul Barosu demek, haksızlıklarla mücadele etmek demek, İstanbul Barosu demek, demokrasiye sahip çıkmak demek, İstanbul Barosu demek, insan haklarına sahip çıkmak demek. Bugüne kadar İstanbul’da baro başkanlığı yapmış olan tüm baro başkanlarımızın şiarı bu oldu, bundan sonra da bu olacak. Gerçekten Türkiye’de hukuk devletinin motor vazifesini İstanbul Barosu gördü. Bu açıdan önemli. Dikkat edilirse, dünya şu anda İstanbul Barosu’ndaki seçimleri izliyor, tüm dikkatler İstanbul Barosu’nda. Hatta geçmişte siyasal iktidar tarafından Silivri’deki hukuksuz yargılanmalara karşı çıktığı için İstanbul Barosu’na karşı iktidar tarafından bir darbe girişimi de yapılmıştı. Bu açıdan önemli." şeklinde konuştu.

5 ADAY YARIŞTI

Toplam 5 grubun katıldığı seçimde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ümit Kocasakal, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu'nun eş başkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Abdullah Arar, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Ali Rıza Kaplan ve Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ayhan Erdoğan başkanlık için yarıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.