Baro başkanlığı için adaylar netleşiyor

Baro başkanlığı için adaylar netleşiyor

Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Baro seçimleri öncesinde İlke ve Birlik Grubunun adayları belli oldu.

İlke Grubunun adayı olarak mevcut Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ gösterilirken, Birlik Grubunun adayı ise Av. Fatih Ruşen oldu. Konya Barosu'nda seçim heyecanı başlıyor. Baro seçimlerine 2 ay kaldı. Birlik grupları yapılan ortak istişareler sonucunda adaylarını netleştirdi. İlke Grubunun adayı mevcut Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ, Birlik Grubunun Başkan Adayı ise Avukat Fatih Ruşen oldu.

Demokrat Avukatlar Grubunun adayı ise henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz baro seçimlerinde İlke Grubunun adayı gösterilen Mustafa Aladağ, 799, Birlik Grubu adayı Suat Altınsoy 481, Demokrat Avukatlar Grubu adayı Ziya Sevgili ise toplamda 197 oy almıştı.İlke Grubu Konya Baro Başkan Adayı, mevcut Konya Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ, 1972 yılında Konya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamlayan Aladağ, 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığı hukuk eğitimini 1994 yılında tamamladı.

Avukatlığa 1996 yılında Konya Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak başladı. İki dönem Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şube başkanlığı yapan Aladağ, 2006-2012 yılları arasında Konya Barosu Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 2012 yılında Konya Baro Başkan adayı olan Avukat Mustafa Aladağ, 2014 yılında Türkiye Barolar Birliği üyeliğine en yüksek oy ile seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Aladağ, İlke Grubu’nun 2018-2020 dönemi Konya Baro Başkan adayıdır.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.