Baransu: Başbakan olsam 40 Silivri yaparım

Baransu: Başbakan olsam 40 Silivri yaparım

Gözümün önünde başörtülü kızları sürüklediler. BAŞBAKAN OLSAM 40 TANE SİLİVRİ YAPARIM..

Yaptığı haberlerle gündem yaratan, hep tartışmaların odağında olan Taraf yazarı Mehmet Baransu, çocukluğuna, ailesine ve gazetecilik geçmişine dair açıklamalarda bulundu.

"GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BAŞÖRTÜLÜ KIZLARI SÜRÜKLEDİLER"

"Benim bu memleketle meselem var." diyen Baransu, öfkesinin nedenlerini anlattı. Erzurumlu bir devlet memuru olan babasının hak aradığı için başka bir köye sürüldüğünü söyleyen Taraf Yazarı, "Babam hayatta kalmak için geceleri nöbet tutuyordu." diye konuştu.

Mehmet Baransu, asıl öfkesinin 28 Şubat döneminden kaynaklandığını belirterek, "Gözümün önünde kızları başörtüsünden sürüklediler. Bizi fişlediler, ben bu ülkede "İmam Hatipliyim' diyemedim." dedi. Baransu, bu öfke ile küçüklüğünden beri Başbakan olmayı hayal ettiğini de belirtti.

Baransu'nun açıklamaları şöyle;

"BAŞBAKAN OLURSAM 30-40 TANE SİLİVRİ YAPACAĞIM"

Peki hala siyaset merakın var mı?
Var ama şunu biliyorum, ismimin bu kadar yıpratıldığı böyle bir ortamda çok zor. Başbakan olursam bu yaptıklarımın 100 katını yapacağım, emin olun. Hırsızlıklar için 30-40 tane Silivri yaptıracağım. Siyasete girersem işadamları korksunlar benden.

Öfken devam ediyor yani...
Evet. O öfke 28 Şubat'ta daha da arttı. Ben İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrenciydim. Aynı zamanda da gazetecilik yapıyordum. Gözümün önünde başörtülü kızların başörtüsünden çekildi ve yerlerde sürüklendiler. O dönem çok öfke yaşadım. Üzerimiz arandı, fişlendik, 10. yıl marşında ayağa kalkmıyoruz diye Kemal Alemdaroğlu soruşturma açtı. 10. yıl marşında ayağa kalkılacak diye bir kanun var da ben mi bilmiyorum...

"İMAM HATİPLİYİM" DİYEMEDİM

Ben İmam Hatip mezunuyum. İmam Hatip'e gitme nedenim de şudur; Erzurum'un Hınıs İlçesi terörün yoğun olduğu bir bölgeydi. Lisede öğretmeni kulaklarından çiviyle tahtaya astıklarını biliyorum. O derece şiddetin olduğu bir yerdi. İmam Hatip daha muhafazakar bir yerdi, babam korktuğu için bizi İmam Hatip'e gönderdi, koruma refleksiyle. Ve hiç de pişman değilim. Çok şey öğrendim orada. Ben bu ülkede "İmam Hatipliyim" diyemedim, biliyor musunuz? Üniversitede okuduğum okulu söyleyemedim. Bir dönem Kürdüm bile diyemiyordum... Öfkem biraz da bunlara.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.