Bangladeş Silahlı Kuvvetler Günü coşkuyla kutlandı

Bangladeş Silahlı Kuvvetler Günü coşkuyla kutlandı

Bangladeş Silahlı Kuvvetler Günü, Ankara'daki Bangladeş Büyükelçiliği'nde coşkulu bir atmosferde kutlandı. 

21 Kasım 2022 tarihinde Bangladeş Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle bugün Ankara HiltonSA Otel'de bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda baş konuk olarak Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Genel Müdürü Tümgeneral Hüseyin Duman hazır bulundu. Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri üst düzey yetkilileri, Türkiye'de görev yapan farlı ülkelerin Savunma Ataşeleri, Türk Hükümeti'nin üst düzey yetkilileri, kordiplomatik mensupları, savunma sanayii temsilcileri, akademisyenler, basılı ve elektronik medya mensupları, Bangladeş Büyükelçiliği'nin tüm yetkilileri/çalışanları ve Türkiye’deki Bangladeşliler de etkinlikte hazır bulundu.

mg-2714-1200x800.jpg

KURTULUŞ SAVAŞI'NDA ŞEHİT OLANLAR ANILDI

Program Bangladeş ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından Savunma Ataşesi Tuğgeneral Md. Md. Rashed Iqbal, hoşgeldiniz konuşması yaparak günün önemini vurguladı ve ulusun Babası Bangabandhu Sheik Mujibur Rahman'a, Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan ve yaralanan özgürlük savaşçılarına derin saygı duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Bangladeş Silahlı Kuvvetlerinin Bangladeş'in özgürlük mücadelesindeki şanlı rolünü saygıyla anımsadı.

mg-2708-1200x800.jpg

TÜRKİYE İLE BANGLADEŞ KARDEŞ ÜLKE

Bangladeş'in Türkiye Maslahatgüzarı Shahnaz Gazi, konuşmasında Bangladeş-Türkiye ikili ilişkilerini ve askeri ilişkilerini çeşitli yönleriyle ele aldı. Ulusun Babası Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman'ın Bangladeş'in şanlı bağımsızlık savaşına ve bağımsız bir ülkenin kalkınmasına eşsiz katkısına ışık tuttu. Bangladeş Silahlı Kuvvetlerinin 2030 Hedefi kapsamında modernizasyonuna vurgu yaptı. Ardından, Bangladeş Silahlı Kuvvetlerinin, Birleşmiş Milletler Barış Gücü görevlerinde küresel barışın tesis edilmesindeki önemli katkısını ve Bangladeş'in Türkiye ile önemli ikili askeri ilişkilerini ayrıntılı olarak ele aldı. İki kardeş ülke olan Türkiye ve Bangladeş arasındaki ilişkilerin gelişerek devam etmesini temenni etti.  Etkinliğin baş konuğu Tümgeneral Hüseyin Duman, Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutlayarak Türkiye ile Bangladeş arasındaki askeri ilişkilere vurgu yaptı. Kutlamada Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle pasta kesildi ve davetlilere akşam yemeği ikram edildi.

HABER MERKEZİ

mg-2684-1200x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.