Bandırma’da Balıkçı Tezgahları Palamutla Doldu

Bandırma’da Balıkçı Tezgahları Palamutla Doldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren balıkçıların tezgâhlarında hamsi ve sardalye bereketinden sonra palamut bereketi yaşanıyor. Av sezonunda yaşanan balık bereketi balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bandırmalı...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren balıkçıların tezgâhlarında hamsi ve sardalye bereketinden sonra palamut bereketi yaşanıyor. Av sezonunda yaşanan balık bereketi balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Bandırmalı balıkçıların tezgahlarını süsleyen palamutlar, yeni av sezonunda balık bereketi yaşandığını söylediler. Balığın bu sezon bol olacağını söyleyen balıkçılar, "Av yasağı kuralına balıkçılar tamamen uyuyor. Balık denizlerde bollaşıyor. Bollaşınca da daha fazla balık tutuluyor. Böylece fiyatları da ucuzlamış oluyor. Vatandaşlarımıza bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bu fiyata böyle bir et yemeleri mümkün değil. Şuanda balık sezonu ve vatandaşlarımız bunu en güzel bir şekilde değerlendirsin." dedi.

Balık tezgahlarında yerini alan palamut tane 10, sardalya kilosu 5, Hamsi 7, istavrit ise 10 liradan satıldı. Lüfer ise hala tanesi 20 liradan alıcı buluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.