Baluken: Başbakan'ın Açıklamalarını Kaygı İle İzliyoruz

Baluken: Başbakan'ın Açıklamalarını Kaygı İle İzliyoruz

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları kaygı ile izlediklerini söyledi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları kaygı ile izlediklerini söyledi.

İdris Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi, soruları cevapladı. Öğrencilerin kızlı-erkekli kalması tartışmaları için Baluken, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları kaygı ile izlediklerini belirterek, “Türkiye’nin böyle bir gündemi yoktu. Özellikle 11 yıllık iktidarı döneminde AK Parti bugüne kadar hiç dillendirmediği bazı şeyleri seçim döneminde kendi muhafazakar seçim kitlesini homojenize etmek için gündeme getirerek, ülkenin gerçek gündemini göz ardı edecek bir tutum ortaya koyuyor. Başbakan’ın seçime yönelik çabası olarak nitelendiriyoruz. Sayın Başbakan, özel hayatın dokunulmazlığına yönelik ciddi düzeyde devletin müdahale yapabileceğine yönelik beyanatta bulunuyor. Bunların kabul edilemeyeceğini vurgulamamız gerekir.” dedi.

“GÖREVİ VE HADDİ DEĞİL”

BDP’li Baluken, “Özel hayatın dokunulmazlığı varsa, buraya müdahale etmek ne Başbakan’ın ne de devletin yetkilisinin görevi ve haddi olmadığını ifade etmek istiyorum.” diyerek şöyle devam etti: “Sokakta toplumsal yaşamın her alanında insanların kendi bireysel doğrularıyla idame ettirdikleri bir yaşamları var. Başbakan bu bireysel alanları yanlış bir yere koyarak kendi siyasal kazanımlarını önceleyen bir takım demeçlerle bütün toplumu hizaya getirme, bütün topluma sanki en doğrusunu öğretme yaklaşımından vazgeçmelidir. Türkiye’deki öğrencilerin yaşadığı sorunlar bunlar mıdır, kaç defa bu yönlü bir toplumsal talep dile getirildi? Olmayan bir sorundan bahsediyoruz. Türkiye’de öğrencilerin cezaevinde olduğu gerçeği var. Öğrencilerin okurken kendi eğitim yaşamlarını idame ettiremeyecekleri düzeyde yaşadıkları sorunlar var. Barınma sorunu olduğu için okuyamayan öğrenciler var. Başbakan hiç olmayan bir sorun üzerinden bir algı oluşturuyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”
Baluken ayrıca, 7 Kasım günü Nusaybin’de Türkiye’nin Rojava politikalarını teşhir edeceklerini de dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.