Balıkesir Yangın Mevsimine Hazır
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın havaların ısınması ile birlikte çıkabilecek muhtemel orman yangınlarına karşı personel, teknik ve donanım olarak hazır olduklarını söyledi.
Balıkesir’in orman yangınlarına karşı teknik donanım ve yangın müdahale ekiplerinin hazır olduğunu belirten Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın "Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü orman açısından oldukça önemli bir müdürlük. Her türlü ormancılık ve ağaçlandırma faaliyetlerinin yapıldığı, diğer kesim ve ormancılık faaliyetlerinin de yoğun olarak yapıldığı bir bölge müdürlüğü. Her yıl yaklaşık 2 bin hektar serada 4 milyon fidan dikiliyor Balıkesir Bölge Müdürlüğümüzde. Fidanlığımızda da her yıl 10 milyon civarında da fidan üretimi yapılmaktadır" dedi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı sorumluluk alanının yaz aylarında orman yangınları açısından oldukça riskli bir bölge olduğuna dikkat çeken Hüseyin Yalçın "Bu anlamda bölge müdürlüğümüzde yangın sezonu öncesinde bilinçlendirme faaliyetleri yapıyoruz. Kendi personelimizi eğitiyoruz, yangın çıkmaması içim neler yapılmalı, hemde yangın çıktığı zaman köylülerimizin neler yapması gerekiyor, hem işçilerimiz daha etkili bir müdahaleye nasıl yapar bu eğitimleri veriyoruz. İşçilerimize iş sağlığı, güvelik eğitimleri veriyoruz. Mayıs ayından itibaren de yavaş yavaş yangınla mücadeleye doğru hareketlenme başlıyor. Yangınlar bazen biraz geç bazen de biraz daha erken başlayabiliyor bu mevsim durumlarına da bağlı. Geçen yıl çok fazla bir alan kaybetmedik. Bildiğiniz gibi 2013 yılında Kepsut’ta bir yangınımız vardı. İnşallah bu yılda çok fazla bir kaybımız olmaz. Şuana kadar 200 hektar bir alan kaybı var ancak bundan sonra inşallah olmaz diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
HELİKOPTERLER HAZIR
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin gerekli hazırlıkları yaptığını belirten Hüseyin Yalçın " Arazözlerimizin bakımları yapıldı, hortumlar ve ekipmanların yeterli olup olmadığı kontrol edildi. Nerede ne bulunacağı, en çok yangın nerede çıkıyor gerekli tedbirleri alarak ekiplerimizin yerleşimlerini yaptık. Toplamda bizim 70 tane yangın gözetleme kulemiz, 67 arazözümüz var. 20 tane pikapın üzerine monteli ilk müdahale aracımız var. Bunun dışında Balıkesir merkezde 1 tane helikopter ve 1 Temmuz’dan itibaren de Edremit’te 1 tane helikopter koğuşla nacak. Yakınlarda İzmir ve Bursa’da helikopterler var. Karşı da ise Keşan ve Çanakkale’de helikopterler var. Bunlarda her hangi bir yangın esnasında kendi güçlerimiz yetmediği zaman kısa sürede bize intikal edebilecek olan hava araçları. Uçarlarda İstanbul ve İzmir’de konuşlu, bunlarda ihtiyaç halinde bizim bölgemize kısa sürede intikal edebiliyorlar. Biz kendimize verilen imkanlar yetkiler çerçevesinde gerekli hazırlıkları yaptık. Her şeye rağmen orman yangını tabi bir afet bunu da akıldan çıkartmamak gerekiyor. Nasıl taşkın tabi bir afetse belli bir yere kadar kontrol edilebiliyorsa, orman yangını da belli şartlar bir araya geldiği zaman bazen büyüyebiliyor. Biz bunu en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.