Balıkçı Tezgahları Şenlendi

Balıkçı Tezgahları Şenlendi

1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından balıkçı tezgâhları Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de şenlenmeye başladı. Balıkçılar, ilk avlarından mutlu döndü. Bir hafta içerisinde her şeyin belli olacağını ifade eden...

1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından balıkçı tezgâhları Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de şenlenmeye başladı.

Balıkçılar, ilk avlarından mutlu döndü. Bir hafta içerisinde her şeyin belli olacağını ifade eden Bandırmalı balıkçılar, sezonun açılmasıyla birlikte kısmen de olsa bolluk yaşanacağını dile getirdi. Tezgahlarda çeşit çeşit balıkların yer alacağını söyleyen balıkçılar, fiyatların ise değişken olacağı yönünde görüş bildirdiler. Bandırma’daki balıkçı tezgahların da hamsi, uskumru, sardalya, palamut bolluğu yaşanırken, tezgahlarda sardalya, palamut, karagöz; levrek yerini aldı. Taze balık almak için balık tezgahlarına koşan vatandaşlar, taze balık alabilmek sıraya girdi. Fiyatların önümüzdeki hafta daha da düşmesi beklenirken Bandırma Balık Komisyoncuları Derneği tarafından geleneksel hale gelen ve 5 Eylül’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan balık şenliğinde yüzlerce kişiye balık ekmek ikram edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.