Balçova, Turizm Merkezi Oluyor

Balçova, Turizm Merkezi Oluyor

İzmir’in Balçova ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında, yıllardır ruhsatsız yapılaşmalara sahne olan 270 bin metre karelik alanın planlaması tamamlandı. Arazide, 4 termal otel, kür merkezi, dinler bahçesi ve bir meydan...

İzmir’in Balçova ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında, yıllardır ruhsatsız yapılaşmalara sahne olan 270 bin metre karelik alanın planlaması tamamlandı. Arazide, 4 termal otel, kür merkezi, dinler bahçesi ve bir meydan yapımıyla ilgili plan hayata geçerse Balçova tam bir turistik merkeze dönüşecek.

Balçova Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İnciraltı Turizm Merkezi Tevsii Balçova Kaplıcaları kesimi 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'na uygun şekilde 1/1000 ölçekli imar planını tamamladı. Planda, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi karşısındaki 270 bin metrekarede neler yapılabileceği belirlendi. Plana göre, alanın büyük bölümü turizm tesis alanı olarak belirlendi. Jeotermal alan olan bölgede yükseklik 7,50 metre, iki kat olarak sınırlandırılırken emsal 0,60 oldu.

Planda, tesis alanlarının ortasına Balçova Belediyesi tarafından ‘Dinler Bahçesi Sosyal Kültürel Tesis' yapımı öngörüldü. Balçova Belediyesi buraya hoşgörünün ve saygının sembolü olması için tek kapıdan girilen bahçe içinde cami, cemevi, kilise ve sinagog yapacak. Bahçe içinde farklı inançlardan kişiler ibadet edebilecek.

Yapılması planlanan otellerin ortasında ayrılan 13 bin 500 metrekarelik belediye hizmet alanı da kür merkezi olacak. Kür merkezi otellere yeraltında bağlanacak. Bölgenin Mithatpaşa Caddesi tarafında ise 3 bin 500 metrekare meydan ve sadece bu bölgeye hitap edecek tek katlı dükkanlara ayrıldı. 270 bin metrekare büyüklüğünde ve 163 ayrı parselin bulunduğu alanda 500 ayrı hissedarın yer aldığı öğrenildi. Planın hayata geçmesi için hissedarların ortak hareket etmesi, turizm tesis alanlarına yatırım yapması veya arazilerini satmaları gerekecek.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bölgenin planlanması için çalmadık kapı bırakmadıklarını, alanın sadece Balçova için değil İzmir için çok önemli olduğunu belirterek, "Bölgeye 4 tane otel veya sağlık tesisi yapılabilecek. Bu hem sağlık turizmi açısından hem de istihdam açısından çok önemli. Buraya her yıl binlerce turist gelmesinin yanı sıra yüzlerce gencimiz de iş sahasına kavuşacak. Belediye hizmet alanı olarak ayrılan yerlerde bizim yapacağımız çalışmalar var. Bunların başında Dinler Bahçesi geliyor. Bunun yanında spor ve rekreasyon alanları ve otoparklar olacak." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.