Bal alırken 25 lira çıtasına dikkat

Bal alırken 25 lira çıtasına dikkat

Tüketicilerden bal üretici birliklerinin tercih edilmesi istendi

Seydişehir Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Taşdöğen, bal üretiminde her türlü hileyle karşılaşılabileceğini, 25 liranın altında sağlıklı bal bulunmadığını söyledi.

Taşdöğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal üretiminde bazı kötü niyetli kişilerin çeşitli hilelere başvurabildiklerini ifade etti.

Sağlıklı balın 25 liradan daha düşük maliyetli olmayacağını ifadeden Taşdöğen ''Günümüzde ev yapımı balların birçoğu glikoz ile hazırlanıyor. Bu da sağlığa son derece zararlıdır. İki kilogram balın fiyatı 10 lira... Bu balların tamamı glikozlu ve sağlığa zararlıdır. Vatandaşlarımız kaliteli balla kalitesiz balı kolay kolay ayırt edemiyor. Bu yüzden çok dikkatli olunmalı'' dedi.

Vatandaşların bal alırken dikkatli olmasını isteyen Taşdöğen, şunları kaydetti:

''Ruhsatlı ve tahlil içerikli balları almak için vatandaşlarımız özen göstersinler. Gelişi güzel satışı yapılan balları almasınlar. Son aylarda televizyon kanlarında yoğun bir şekilde bal satışları yapılıyor ve reklamları yayınlanıyor. Bal alırken bal üretici birlikleri tercih edilmeli. Çünkü birliklerde gıda kodeksine uygun olmayan balların üretimi kesinlikle yasaktır.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum