Bakü'de Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı

Bakü'de Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açılan geleneksel Türk sanatlarından tezhip, hat, minyatür ve ebru eserlerin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açılan geleneksel Türk sanatlarından tezhip, hat, minyatür ve ebru eserlerin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. Bakü güzel sanatlar müzesinde gerçekleştirilen ''Sultanların sultanı'' isimli sergiye Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverlerden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Türk sanatçılar Aslıhan İskender, Hülya Erdem ve Mahinur İskender gibi tanınmış sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, Bakü Yunus Emre Kültür Merkezi ile Nargis dergisinin katkılarıyla gerçekleşti.

Serginin açılışında konuşan Büyükelçi Coşkun, davetlilerin klasik Türk sanatlarının önemli numuneleri olan tezhip, hat, minyatür ve ebru eserlerini görme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Sergiye eserleri ile katkı sağlayan sanatçı Aslıhan İskender de basına yaptığı açıklamada, sergide kendisiyle birlikte 3 sanatçının eserlerinin sergilendiğini bildirdi. İskender, Azerbaycan'da daha önce de sergi açma fırsatı bulduğunu ve Bakü'de yine sergi açma fırsatı bulduğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bakü Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Seriye Gündoğdu ise Osmanlı ve Türk kültürünün Yunus Emre Kültür Merkezi olarak tanıtımına katkı sağlamaktan kıvanç duyduklarını ifade etti.

Gece, Azerbaycan halk müziğinde önemli yeri olan muğamın yaşayan üstatlarından kabul edilen Prof. Dr. Canali Ekberov ve saz arkadaşlarının davetlilere müzik ziyafeti ile son buldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.