Bakanlık, Kılıçdaroğlu’nun Verdiği Rakamı Yalanladı

Bakanlık, Kılıçdaroğlu’nun Verdiği Rakamı Yalanladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki grup konuşmasında öldürülen kadın sayısıyla ilgili verdiği rakamı yalanladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki grup konuşmasında öldürülen kadın sayısıyla ilgili verdiği rakamı yalanladı.

Bakanlık konuyla ilgili yaptığı düzeltme açıklamasında, “Tüm istatistikler ortada iken ana muhalefet partisi genel başkanı 05 Kasım 2013 tarihli grup toplantısında; ‘2002 yılında öldürülen kadın sayısı 66, 2013’te 842 çıktı’ açıklaması yapmıştır. Kadına yönelik şiddet konusunda verilen bu rakam gerçek dışı ve yanlıştır. Ana muhalefet partisi lideri bu rakamı neye ve hangi veriye dayanarak açıklamıştır?” diye sordu.

11 YILDIR KADINA POZİTİF AYRIMCILIK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 11 yıllık iktidarları döneminde kadın politikalarında pozitif ayrımcılık yapıldığı, şiddetle mücadele konusunda dünyanın en güçlü yasalarından birinin hayata geçirildiğini açıklayan Bakanlık, AB ülkelerinin yasal yaptırımları nedeniyle İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamaya çekinirken, Türkiye’nin kadına yönelik şiddet konusunda büyük öneme sahip bu anlaşmayı çekincesiz imzalayan ilk ülke olduğuna dikkat çekti.

ŞİDDET SONUCU KADIN ÖLÜMLERİ AZALDI

Bakanlıktan yapılan değerlendirmede, 2010 yılında 177, 2011 yılında 165 ve 2012 yılında 155’e düşen kadına şiddet sonucu ölümlü vaka sayısının bu yılın ilk 10 ayında jandarma verilerine göre 64, emniyet verilerine göre 72 olmak üzere 136 rakamını gösterdiği ifade edildi.

“Mücadelemiz tek bir canın ölmeyeceği güne kadar devam edecektir. Ancak bu toplumsal ve zihinsel bir dönemle sağlanacaktır” diyen Bakanlık açıklamasında şöyle denildi: “Tüm istatistikler ortada iken ana muhalefet partisi genel başkanı 05 Kasım 2013 tarihli grup toplantısında; ‘2002 yılında öldürülen kadın sayısı 66, 2013’te 842 çıktı’ açıklaması yapmıştır. Kadına yönelik şiddet konusunda verilen bu rakam gerçek dışı ve yanlıştır. Ana muhalefet partisi lideri bu rakamı neye ve hangi veriye dayanarak açıklamıştır?”

TEŞVİKTEN FAYDALANAN KADIN SAYISI 200 BİNE ULAŞTI

Kadının iş gücüne katılım oranının ise 2004 yılında yüzde 23,3 iken bugün yüzde 31,6 olduğunu kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2004 yılında Türkiye’ne istihdam edilen 5 milyon 47 bin kadın varken, Temmuz 2013 itibariyle bu rakamın 7 milyon 882 bine çıktığı, artışın tam olarak yüzde 56 olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Kadın istihdamının önündeki yapısal, toplumsal ve diğer sorunların ortadan kaldırılması için devlet olarak çeşitli tedbirler alıyoruz, teşvik ve destek programları hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede 2008 yılında uygulamaya konulan İstihdam Paketi ve 2011 yılında yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun ile kadın çalışanın işveren primini devlet ödemektedir. Bugüne kadar söz konusu teşvikten faydalanan kadın sayısı Haziran 2013 itibariyle 200 bine ulaşmıştır. Yani ana muhalefetin önerdiği sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi uygulaması 2008’den bu yana yürürlüktedir.” bilgileri verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.