Bakanlık hileli ürünleri açıkladı! Konyalı firmalar da var

Bakanlık hileli ürünleri açıkladı! Konyalı firmalar da var

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapan firmaları açıkladı. Listede Konya'dan 30 ürün yer aldı. Hileli ürünler tam liste haberde.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen firmaları açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Taklit ve tağşiş yapan gıda işletmecilerine gayri safi gelirlerine bağlı olarak 50 Bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar idari para cezası, hapis cezası, adli para cezası ve gıda sektörü faaliyetinden men cezası getirilmiştir" denildi.

Daha önce 26 kez yapılan kamuoyu duyuruları ile gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam toplam 1.609 firmanın 3.605 ürünü kamuoyu ile paylaşıldı.

DOMUZ ETİ ARTIK REYONLARDA!

Listede AK Parti Hükümeti tarafından Türk Gıda Kodeksi’ne göre kasaplık et statüsüne sokulan domuz etinin iki farklı firmanın ürünlerinde yer alması dikkat çekti. Ankara'da "Öz Yenikent Aile Kasabı" isimli işyerinin ısıl işlem görmüş sucuğunda domuz eti tespit edildi. Ayrıca Aydın'da Aşçım Umut isimli firmanın pide iç malzemesinde domuz eti tespit edildi.

NEDEN GEÇ AÇIKLANDI?

Milli Gazete Yazarı Sadettin İnan ise taklit ve tağşiş yapan firmaların gecikmeli açıklanmasına tepki gösterdi. İnan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda, "Düşünün Bakanlık iki firmanın ürününde domuz eti tespit ediyor ancak bunu aylar sonra yayınlıyor! Ve yayınlanan listede diğer ürünlerin parti numaraları belirtilmesine rağmen domuz eti tespit edilen ürünlerin parti numaraları nedense açıklanmıyor! Çünkü domuz eti tespit edilen ürünün, numune alma tarihi belirtilmiş olsa, 19 aydır bu listenin neden yayınlanmadığının cevabını veremeyecekler! Tam 3 kere haber yaptık. Ne bize ne kamuoyuna gecikmenin nedenini açıklayamadılar! Kamuoyu adına şimdi bir kez daha soruyorum; Taklit ve tağşiş listesi 19 aydır neden yayınlanmadı?" ifadelerine yer verdi.

BAKANLIĞIN AÇIKLADIĞI LİSTENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

LİSTEDE KONYALI FİRMALAR VAR

Bakanlığın açıkladığı taklit ve tağşiş yapan firmalar listesinde Konyalı firmaların listesi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum