Bakanlar Kaz Ziyafeti Çekti

Bakanlar Kaz Ziyafeti Çekti

Ankara’da başlayan Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yörenin meşhur kaz etini yedi.

Ankara’da başlayan Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yörenin meşhur kaz etini yedi. Bozdağ ve bakanlar protokol önünde kurulan masanın üzerindeki kaz eti, kaşar ve çeçil peynirlerini tattı.

Kars Valiliği, Ardahan Valiliği, Iğdır Valiliği; Kars, Ardahan, Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu öncülüğünde; KAI Federasyonu, vakıf ve derneklerin katkı ve katılımlarıyla ilk kez düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) başladı. İlk gün açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile çok sayıda milletvekili, valiler ve vatandaşlar katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

İlk olarak kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Güler, konuşma süreleriyle ilgili yaptığı espri ile katılımcıları güldürdü. Birlik ve beraberlik içinde yapılan etkinliğin anlamına vurgu yapan Güler, Horasan Kaymakamlığı yaptığı dönemden bu yana bölgede önemli gelişmeler olduğunu anlattı.
Büyükşehirlerde yaşayan insanların bu havayı özlediğini ifade eden Güler, farklılıklara rağmen önemli olanın birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyledi.

EZAN BİTİNCEYE KADAR KONUŞMADI

Başbakan Yardımcısı Bozdağ da Kars, Ardana ve Iğdır’ın kültür, tarih medeniyetin önemli merkezleri olduğunu ifade etti. Bu arada ezan okunduğunu fark eden Bozdağ, bitinceye kadar konuşmasına ara verdi. Bozdağ, gurbette olan insanların kendi illerine ilişkin yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını, orada yaşan insanlar da kendi kültürü tarihi hakkında yeteri kadar tanımadığını anlatarak, bu tanıtım günlerinin önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Kars, Ardahan ve Iğdırlılar halaylar oluşturup yöresel ‘deve oyunu’nu sergiledi. 10 Kasım’a kadar sürecek tanıtım günleri için yöresel lezzetler olan kaz, kaşar peyniri, çeçil peyniri, bal, yöresel yemekler, turistik el emeği ürünlerin tanıtıldığı ve satıldığı stantlar kuruldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.