Bakandan MHP'li vekile soruya linkli yanıt

Bakandan MHP'li vekile soruya linkli yanıt

MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu İzmirdeki yatırımlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldıza yazılı soru önergesi gönderdi

Bakan Taner Yıldız , EPDK ve DPT’nin internet sitelerinden dört ayrı link gönderdi.
MHP Milletvekili Tanrıkulu İzmir’de yatırımlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Tanrıkulu'nun yanıt istediği sorular şöyle oldu:

“2007 yılından bu yana İzmir’e yönelik Bakanlığınızın gerçekleştirmiş olduğu ve devam eden projelerin ödenek miktarları ile gerçekleşen ödenek tutarları yıllar itibariyle nelerdir? Bunların hangileri, hangi tarihte hizmete görmiş, girecektir? 2007 yılından bu yana İzmir7in ülkemizin enerji harcamalarındaki ve yatırımlarından almış olduğu pay nedir? İller itibariyle kaçıncı sıradadır? Önümüzdeki dönem Bakanlığınızın İzmir için tespit ettiği enerji yatırımları ve harcamaları nelerdir? Bunlar için ne gibi işlemler hangi tarihte yapılacaktır? İzmir’e yönelik gerçekleştirilecek enerji yatırımlarının 2012 yılı bütçesinden alacağı pay ve miktar nedir? Bir önceki yıla göre artış oranı nedir? 2012 yılında İzmir’de hizmete sunulacak ve yeni başlayacak enerji projeleri nelerdir?”

-SORULARA 4 LİNK'TEN YANIT-

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca Bakan Taner Yıldız adına gönderilen önerge yanıtında, “Önergede yer alan soruların cevapları birbirini tamamlar mahiyette olduğundan birlikte cevaplandırıldığı belirtilerek, “İzmir ilinin enerji kaynaklarının ülkemiz ekonomisine kazandırılması ve gereken enerji yatırımlarının yapılmasına yönelik olarak çalışmalar yoğun olarak devam etmektedir” denildi.

Yanıtta Tanrıkulu’na iki de link gönderildi. İzmir ili de dahil olmak üzere iller bazında yapılan kamu enerji yatırımları için, , , bağlantı adreslerine bakılması istendi.

Yanıtta, özel sektör de dahil olmak üzere yapılan yatırımlara, projelerin ilerleme durumlarına ve doğalgaz dağıtım faaliyetine ilişkin bilgilere de Enerji Piyayası Düzenleme Kurumu’nun , () bağlantı adreslerinden ulaşılacağı bildirildi.(ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.