Bakan Yılmaz: Patriotlar Gelirken Niye Geldiğini Soruyorlardı

Bakan Yılmaz: Patriotlar Gelirken Niye Geldiğini Soruyorlardı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Patriotlar gelirken, herkesin niye geldiğini sorduğunu belirterek,"Şurunu, idrakini kaybetmiş insanların ne yapacağı belli olmaz.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Patriotlar gelirken, herkesin niye geldiğini sorduğunu belirterek,"Şurunu, idrakini kaybetmiş insanların ne yapacağı belli olmaz. Kendi halkına karşı kullanan, dışarıya karşı da kullanabilir. Milyonda bir ihtimal de olsa binde bir ihtimal de olsa bu Patriot füzelerini biz oraya koyduk. Ama bunun dışında ülkemizin güvenlik sistemleri de var. Milletimiz rahat olsun. Biz kendi ülkemizin vatandaşlarının hak ve hukukunu koruyabilecek güçte ve kapasitedeyiz.” dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,Koyulhisar ilçesinde törenle karşılandı. Esnafı ziyaret eden Bakan Yılmaz, Suriye’de kimyasal silah kullanılması ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Suriye'deki rejimin kimyasal silahlı saldırısıyla ilgili, 'Kelimelerin tükendiği an. Bununla ilgili ne söylenebilir ki' diyen Bakan Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni de eleştirdi. Yılmaz, “'Dünyada güvenliği sağlasın' diye kurulan örgütler zaman geçirmek, topu taca atmak için uğraşıyor. Kendi güvenlik elemanları orada. Hemen oraya yönlendiremezler mi? Bakalım da, edelim de, izin alalımda. Sen böyle izne tabiysen ülke içinde, dünyada güvenliğini nasıl sağlayacaksın, insanlara nasıl güvence vereceksin.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, 'Başka yerden yardım isteyenler hiç boşuna yardım beklemesin. Bir yerden yardım geleceği yok,” sözünü hatırlatarak buna Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de dahil olduğunu söyledi. Suriyelilerin kendi çözümünü birlik beraberlik içerisinde bulacağını söyleyen Bakan Yılmaz, “Birlik ve beraberlik içinde olurlarsa dışarda hiç kimse onlara etki edemez. Ne bize, etki edebilirler, ne Suriye'ye, ne de Mısır'a etki edebilirler. Ancak parçalanırlarsa, bölünürlerse o zaman dışarıdan ayrılıkçı unsurlar girer ve etkili olurlar. Ölen evlatları aynı kendi evladım gibi gördüm. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'de söyledi:'sussan olmaz, bağırsan olmaz, ağlasan olmaz' gözyaşlarınızı içinize döküyorsunuz öyle bir durum var. Bunların vebalinden kimse kurtulamaz. Allah onları kahretsin. Muhakkak, ilahi adalet gerçekleşir ama gecikmeyle olur. Sonunda hak yerini bulur. İnşallah Suriye halkı bu zalimlerden hesap soracaktır. Suriye halkı inşallah hak ettiği 'özgür bağımsız, insan haklarına saygılı bir hukuk devletine sahip olacaktır' diye düşünüyorum. Bizlerin duası temenni desteği de o yöndedir. Suriye halkına tekrar başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Beşşar Esad yönetiminin Güvenlik Konseyi’nin denetim yapmasına izin vermemesini suç olarak niteleyen Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Kasyün Tepesi'ni Şam’a gidenler bilirler. Şam'ı en üstte gören bir yer. Füze herkesin giderken çantayla bırakabileceği bir şey değil. Kimyasal silahları kullanmak için de ayrı bir yeteneğe, kapasiteye füzeye sahip olmak lazım. Kimileri söylüyor 'şu füze şuradan geldi, buradan geldi' diye. Başkasının himmetine, iznine tabi olan bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ne kadar itibarı olur. Bunlar burada kendi itibarını kaybediyorlar. Kendi güvenliklerini sarsıyorlar. Dolayısıyla da kendi hakkını, hukukunu koruyamayan bir örgüt 'insanlığında, güvenliğini koruyamaz' diye düşünülüyor.”

PKK’nın elinde de Kimyasal silah olduğu ile ilgili söylentilerle ilgili soruya da cevap veren Bakan Yılmaz, “Araştırmalar devam ediyor. O konuda henüz somut bir açıklama bir bilgi bize gelmiş değil ancak çalışmalar devam ediyor. Somut bir bilgi geldiğinde yine halkımıza sunacağız”.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.