Bakan Yılmaz: Başkan Adaylarını Millete Sorarak Belirleyeceğiz

Bakan Yılmaz: Başkan Adaylarını Millete Sorarak Belirleyeceğiz

Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerde hazırlıklar başladı.

Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerde hazırlıklar başladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, başarılı belediye başkanlarının olduğu yerde adaylarını hemen açıklayacaklarını belirterek, diğer illerde ise anketler yaparak, adayları milletin istediği şekilde belirleyeceklerini söyledi.

Programları nedeniyle Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, aday belirlemede izleyecekleri yolu açıkladı. Adaylarını millete soracaklarını belirten Yılmaz, ‘Kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz? ’ diye soracaklarını kaydetti. İsmet Yılmaz, konunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü belirterek, “Mevcut belediye başkanlarının olduğu yerde başarılı olan belediye başkan adayları açıklanacak. Belediye başkanımızın olmadığı yerlerde ise en iyi adayı bulacağız. Üzerinde mutabakata varılan adayı belirleyip aday yapacağız.” dedi.

Sivas'ta adaylarını nasıl belirleyecekleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, “Sivas’ta bizim adayımız yok. Bizim adayımız Sivas’ın adayı. Kendi adayımızı Sivaslıya kabul ettirmeyeceğiz. Sivaslının adayını işte içinizden gelen ve sizden en çok oyu alan bu ise anketler doğruyu söyler.” şeklinde konuştu.

Anketlerin önemine dikkat çeken Yılmaz, genel seçimler öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kaç milletvekili çıkaracaklarını, hatta oy oranını bile söylediğini belirterek, “Yüzde 50’ye yakın oy alacağız’ dedi. Milletvekili sayısını da 315 ile 330 arasında bir rakam söyledi. İşte buna bilimsel gerçek denir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her tarafında, AK Parti hizmetine ihtiyaç olduğunu düşündüğünü aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: “Sivaslı bize kendi adayını gösterecek. Bu benim başkan adayım. İnanıyorum, güveniyorum Sivas’a hizmet eder. Millet ne diyorsa biz onu takip ederiz. Sivaslı hiç yanılmadı. Bizi seçerken de yanılmadı. Allah yüzümüzü kara çıkarmasın. İnşallah el birliği ile istişare ile adayımızı belirleriz. Türkiye’nin her tarafında AK Parti hizmetine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü emaneti ehil ellere vermek lazım ki zaman kaybetmeyelim. Her ilde olduğu gibi Sivas’ta da anket var. Sivaslı ‘iyi bir aday korsanız biz sizin yanınızdayız’ diyor. Biz de anketlerle iyi adayı bulacağız. ‘Kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz’ diye sorarız, Sivaslı bize cevabını verir."

Anketlerde iki adayın eşit alması durumunda nasıl bir yol izleneceği soruna ise Bakan İsmet Yılmaz, “O zaman Genel Merkez MKYK’da görüşülür, parti içindeki hizmetine, eğitimine, tecrübesine hep beraber bakılır. Sivas’ın hak edeceği bir aday belirlenir.” ifadesini kullandı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.