Bakan Yıldırım: Bir Avuç Kötü Niyetli Dış Mihrak Bu Ülkeyi Karıştıramaz

Bakan Yıldırım: Bir Avuç Kötü Niyetli Dış Mihrak Bu Ülkeyi Karıştıramaz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım, bir avuç kötü niyetli dış mihrakın Türkiye’ye karıştıramayacağını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım, bir avuç kötü niyetli dış mihrakın Türkiye’ye karıştıramayacağını söyledi.

        İzmir’in Karabağlar ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya gelen Binali Yıldırım, sorunları ve talepleri dinledi. Burada gündeme ilişkin konuşan Bakan Yıldırım, barış sürecinin devam ettiğini ve çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

        Ülkede 7 aydır huzur olduğunu, insanların ölmediği, şehit haberlerinin gelmediğini ifade eden Yıldırım, “Bunun kalıcı hale gelmesinin tek yolu var. Bu tek taraflı olmaz. Sadece hükümetle hallocak bir iş değil. Karşı tarafın, örgütün temsilcilerinin ve hatta siyaset yapan BDP'nin de burada her sözünde, he adımında bin kere düşünüp bir kere konuşması lazım. Kısa vadeli siyaset hesaplarına kardeşliği, barışı ve huzuru asla ve asla kurban etmemeliyiz." dedi.

        Türkiye’nin komşu ülkelerini örnek vererek bazılarının Türkiye’yi bu hale getirmeye çalıştığını vurgulayan Bakan Yıldırım, “Mısır’da mübarek Ramazan gününde 200 tane insanı taradılar, 4 bin 500 yaralı var. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu, onun için terörden büyük bedel ödemiş bir ülkenin evlatları olarak bundan sonraki dönemde çok ama çok dikkatli olacağız. Birbirimizin ortak yönlerini daha çok gündeme getireceğiz. Ayrılıklarımızı görmezden geleceğiz. Birbirimize tahammül edeceğiz, seveceğiz, sevemiyorsak da tahammül kültürümü geliştirmemiz lazım.” diye konuştu.

        Türkiye'nin ihtilallerden çok çektiğini ve ülkede bir daha ihtilal olacağına ihtimal vermediklerini kaydeden Yıldırım, "Bir avuç kötü niyetli dış mihrak bu ülkeyi karıştıramaz. Buna bu millet müsaade etmez. İktidar olacaksa sandıkta olacak. Sokakta iktidar olduğu görülmemiştir. Sokakta ancak ihtilal olur. Ama ihtilallerde biz o kadar çok tecrübe yaşadık ki, böyle bir şey Türkiye'de asla kimse beklemesin. Herkesin aklı başına geldi. Gelir seçim sandığı vatandaş bizim kara kaşımıza gözümüze meraklı değil. Faydalı olamıyorsak bize de pasaportumuzu da verirsiniz. O konuda tereddütüm yok. Çalışacağız, çabalayacağız en güzelini yapmanın gayreti içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.

        Bakan Yıldırım, 30 yıldır devam eden terör nedeniyle Türkiye’nin 400 milyar dolarının gittiğini, 35 bin gencecik insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

        KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ZORUNLULUK DEĞİL GÖNÜLLÜLÜK ESAS

        Karabağlar’da katıldığı toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Yıldırım, "Kimse kentsel dönüşümü seçim malzemesine dönüştürmesin. Dönüştürülürse bundan yine İzmir kaybeder." ifadelerini kullandı.

        Bakan Yıldırım, yerel siyasi yöneticilerin kentsel dönüşümden rantsal dönüşüm şeklinde bahsetmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Kentsel dönüşümle ilgili yasal altyapının bittiğini, alanların belirlendiğini belirten Bakan Yıldırım, "Kentsel dönüşümle ilgili yasal altyapı tamamen bitti. Kentsel dönüşüme diğer tabiriyle şehir yenilemesine yönelik alanlar da belli. Bakanlığımız bu çalışmayı yaptı. Burada iki türlü hareket etme imkanımız var. Belediyeler de bu işi yapabilir yasal çerçeve içerisinde. Bakanlığımız da bu projeyi gerçekleştirecek. Burada da bizim önemsediğimiz şey zorunluluk değil gönüllülük. Önce alanları oluşturup, sonra hak sahipleriyle konuşup, rızalaştıktan sonra bu işlemler yapılacak. Aksi takdirde buraya kentsel dönüşüm yapacağım deyip, sonu belli olmayan maceraya girmek niyetinde değiliz." açıklamasını yaptı.

        Bakan Yıldırım, bu anlayışın kentsel dönüşümde çıkmazı beraberinde getireceği uyarısında bulunarak, "Burada herkese görev düşüyor. Bu uzlaşmayı, ortak anlayışı birlikte oluşturmamız lazım. Kentsel dönüşüm deyince hemen siyasi rakipler rantsal dönüştüm diye söze başlıyor. Hal böyle olunca iş başlamadan çıkmaza giriyor. Bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Günlük siyasetin üzerinde bir iş olarak değerlendirmemiz lazım. Kendi kulaklarımızla duydum, Büyükşehir Belediye Başkanı 'İzmir'in binalarının yüzde 62'si imarsız ve sağlıksız, gerekli deprem mevzuatına uygun değil' dedi. Bundan daha vahim bir şey olabilir mi? Daha ne kadar bekleyeceğiz? Hakikaten İzmir için çok önemli, önemli olduğu kadar da zor bir meseledir. Türkiye genelinde bu sorun olmakla beraber İzmir bu konuda en başta geliyor." ifadelerine yer verdi.

        İzmir’de mahkemede geçmeden hiçbir işin yürümediğini de dile getiren Yıldırım, "Mutlaka İzmir'in geleceğiyle ilgili konulara daha geniş katılım sağlanması gerekiyor." diye konuştu.

        Toplantıya katılan bazı muhtarlar, elektrik ve ulaşım gibi konularda sıkıntı yaşadıkları zaman gerekli mercilere ulaşamadıkları şikayetlerin Bakan Yıldırım’a iletti. Bir gazetecinin Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'İnciraltı’ndaki EXPO alanındaki ağaçları kestirmem' şeklinde bir açıklamasının olduğunu sorması üzerine Yıldırım, “Az konuşalım çok iş yapalım. İzmir’in işe ihtiyacı var. Kim kesiyormuş ki, kendi kendine” yanıtını verdi. Toplantıya Bakan Yıldırım’a, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve bürokratlar da eşlik etti.

        "İZBAN’DA BELEDİYE TARAFININ HIZLANMASI LAZIM"

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumaovası - Tepeköy arasındaki 30 kilometrelik İZBAN banliyö hattındaki çalışmaları inceledi. TCDD'nin altyapı çalışmalarını tamamladığını, sinyalizasyon ve elektrikle ilgili üstyapı işlerinin Aralık ayında bitireceğini söyleyen Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği istasyon ve üstgeçitlerin ise yüzde 30 seviyesinde olduğunu belirtti. Kocaoğlu, "Aynı anda bitmezse açılması mümkün değil. Belediyenin biraz daha hızlanmasında fayda var." dedi.

        Tepeköy şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, çalışmalarda gelinen nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, TCDD'nin projedeki üstlendiği işlerin altyapısını bitirdiğini, üstyapı çalışmalarını da tamamlamak üzere olduğunu ifade etti. TCDD'nin yaptığı işin maliyetinin 130 milyon TL olduğunu, belediyenin de üstgeçit ve istasyonlara 40 milyon TL harcayacağını kaydeden Yıldırım, “Projenin tamamı 170 milyon TL olacak. TCDD altyapıyı tamamladı. Üstyapıdaki sinyalizasyon ve elektrikle ilgili işler devam ediyor. TCDD projede üstlendiği işlerin tamamını Aralık 2013 tarihinde bitirecek." şeklinde konuştu.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen işlerin yavaş ilerlediğini belirterek yüzde 30 seviyesinde olduğunun altını çizen Yıldırım, "Hattın açılması ancak üstgeçitlerin ve istasyonların tamamlanmasıyla mümkün olacak. O yüzden belediye tarafının biraz daha hızlanmasında fayda var. Arkadaşlar koordine etmeye çalışıyorlar bir an önce bitirip raylı sistemin bu kısmını da açmayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

        Bakan Yıldırım, Tepeköy-Selçuk arasında projelerin bittiğini 13 Ağustos'ta ihalesinin yapılacağını açıkladı. Ayrıca, hattın Bergama-Aliağa arası 53 kilometrelik bölümünün projesinin tamamlandığını, yapım ihalesi için hazırlıkların sürdürüldüğünü belirtti. Yıldırım ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda Konak ve Karşıyaka tramvaylarını onayladıklarını artık yapımının belediyenin insiyatifinde olduğunu, Üçyol-Üçkuyular metrosu ile ilgili iki keşif artışı talebinin onaylandığını da söyledi. Bakan Yıldırım, ulaşımla ilgili İzmir’de yürütülen diğer projelerle ilgili de bilgi verdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.