Bakan Şahin: Masumiyet Büyük Bir Zaferdir Ve Kötülük Kaybedecektir

Bakan Şahin: Masumiyet Büyük Bir Zaferdir Ve Kötülük Kaybedecektir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriye’deki kimyasal silahla yapılan katliamı kınadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriye’deki kimyasal silahla yapılan katliamı kınadı. Şahin, "Ben şuna büyük bir iman ederek söylüyorum ki, masumiyet büyük bir zaferdir. Ve kötülük kaybedecektir. Dünya devlerinin rahatsız olduğu politikamızla, dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Şahin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile katıldığı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması İşbirliği Protokolü’ öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Suriye’de yaşanan kimyasal silahla yapılan katliamın sorulması üzerine Bakan Şahin, küreselleşmenin, insanlığın, teknolojinin, modernleşmenin en üst düzeyde yaşandığı yüz yılda, Halepçe’de, Hiroşima’da insanlığın sınıfta kaldığını kaydetti. Şahin, “Bugün de bizden 200 km ileride bir insanlık dramı yaşanıyor ve insanlık yeniden sınıfta kalıyor. O zaman ne doğru ne yanlış?” diye konuştu.

"DEVLER GÜCELDİ YOK OLDU"

Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Devler güceldi, yok oldu dünyada. Dolayısıyla bu sesin büyümesi ve devleşmesi gerekiyor. Dünyanın 5 büyükten daha büyük olduğunu bizim göstermemiz gerekiyor. Kötülükle mücadele etmenin yolu iyiliği çoğaltmaktan geçiyor, karanlığı azaltmanın yolu aydınlığı çoğaltmaktan geçiyor. Dünyada nerede mazlum varsa onun hakkını korumak için çalışıyoruz. Ben şuna büyük bir iman ederek söylüyorum ki, masumiyet büyük bir zaferdir. Ve kötülük kaybedecektir. Dünya devlerinin rahatsız olduğu politikamızla, dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz."

"ELİM AYAĞIM TİTREDİ"

Bir gazetecinin ‘Ölmüş çocukları görünce duygulandınız mı?’ şeklindeki sorusuna Şahin, “Sabah gazeteyi elime aldığım zaman elim ayağım titredi. Ağlasam, bağırsam, sussam, sessiz kalsam hiçbir duygunun, cümlenin anlamı kalmadığı fotoğraflar. Dolayısıyla oradaki çocuklar bizim çocuklarımız. Empatiyi, hoşgörüyü nereye koyacağız. Kim Müslüman? Herkesin kendi değerlerini yeniden tartması gerekiyor, işte bugün o gündür.” diye cevap verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.