Bakan İslam: Yoksullukta Çözüme Tek Formül Yeterli Olmamakta

Bakan İslam: Yoksullukta Çözüme Tek Formül Yeterli Olmamakta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ konferansında yoksulluğun birçok nedeni olduğunun altını çizerek “Ancak çözüme yönelik ne yazık ki tek bir formül yeterli olmamaktadır. Bu...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ konferansında yoksulluğun birçok nedeni olduğunun altını çizerek “Ancak çözüme yönelik ne yazık ki tek bir formül yeterli olmamaktadır. Bu gerçekten hareketle kanıta dayalı sosyal politikalar çerçevesinde, sosyal yardımlaşma politikalarımızI başlattık.” dedi.

Rixos Otel’de yapılan ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ konferansına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşenur İslam, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Abdurrahman Madan, United Nations Development Programme (UNDP) Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra ve davetliler katıldı. Konferansta konuşan Bakan İslam, bakanlığımızın en önemli hedeflerinden birini söyleyerek “ Arz odaklı hizmeti koruyucu ve önleyici yaklaşımı bütüncül hizmet sunumunu ele alarak hak ve sorumluluk temelli aileyi merkezi alan bütüncül sosyal politikalarla mutlak yoksulluğu tamamen ortadan kaldırmaktır.” diye konuştu.

Bakan İslam, UNDP 2014 insan yılı insani gelişme raporunda açıklanan veriler hakkında bilgi vererek “Türkiye 0,779 endeks değeri ile 786 ülke içinde 69 sırada ve yüksek insani gelişim sınıfında yer aldı. Yaptığımız çalışmalarda 2002 yılında ülkemizde hane de kişi başına yaklaşık aylık 30 doların altında bir gelire sahip 136 bin kişi varken 2012 yılında bu rakam sıfırlanmış. Aylık 65 doların altında bir gelirle yaşayan nüfus ise 2002 2,1 milyon kişiydi. 2012 yılında 46 bin kişiye düşürüldü.” diye bilgi verdi

Bakan İslam, konuşmasına şöyle devam etti: “Zira sosyal yardım transferlerin gayri safi yurt içi hasılaya oranı 2002 yılında sadece yüzde 0,3 iken bu oran 2013 yılında AB OİCD ortalaması olan 2,5 altında kalarak yüzde 1,35’e sosyal yardımların merkezi yönetim bütçesi içindeki payı ise yüzde 5,22’ye ulaştırıldı.”

Yoksulluğun birçok nedeni olduğuna dikkat çeken İslam,"Ancak çözüme yönelik ne yazık ki tek bir formül yeterli olmamaktadır. Bu gerçekten hareketle kanıta dayalı sosyal politikalar çerçevesinde, sosyal yardımlaşma politikalarımız başlattık. Eşi vefat eden kadınlarımızın yanında olabilmek için üç yıl önce nakdi bir program hayata geçirdik." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.