Bakan Güllüce'den Şiirli İtiraf: Bizim Ülke Hep Virane Şekilde Kalmış

Bakan Güllüce'den Şiirli İtiraf: Bizim Ülke Hep Virane Şekilde Kalmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin altyapı hizmetlerinin istenilen düzeyde olmadığını, "Şair diyor ya ‘Dolaştım İslam'ı viraneler gördüm’ diyor. Bizim ülke hep virane şekilde kalmış. Cumhuriyet sonrasında çabalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin altyapı hizmetlerinin istenilen düzeyde olmadığını, "Şair diyor ya ‘Dolaştım İslam'ı viraneler gördüm’ diyor. Bizim ülke hep virane şekilde kalmış. Cumhuriyet sonrasında çabalar olmasına rağmen yeterli olamamış.” şiiriyle anlattı.

    İlbank Macunköy Sosyal Tesisleri'nde yapılan, ‘Kentsel Altyapı Hizmetleri ve Finansmanı Çalıştayı’ programına katılan Bakan İdris Güllüce, konuşmasında, tarihin her zaman müracaat edilmesi gereken bir konu olduğuna işaret ederek "300 yılı ıskalamış bir milletiz. Vatan savunmasından ve diğer sebeplerden Rumeli imar edilememiş. Bayındır işlemleri yeterinde götürülememiş. Şair diyor ya ‘dolaştım İslam'ı viraneler gördüm’ diyor. Bizim ülke hep virane şekilde kalmış. Cumhuriyet sonrasında çabalar olmasına rağmen yeterli olamamış.” dedi.

    Güllüce, Türkiye'nin açığını kapatmak için gereğinde fazla çalışmak gerektiğine işaret ederek şu hadiseyi anlattı: “Yozgat’ta konuşma yapıyordum. Çok yaşlı bir hacı ağabey ayağa kalktı, konuşmaya başladı. ‘Çok çalışmamız lazım gardaş çok çalışmamız lazım.’ dedi ve oturdu. Bunu bize mi söylüyorsun dede dediğimizde tabi size söylüyorum. Türkiye’ye söylüyorum dedi. Ben de o sözün arkasındayım. Çok çalışmamız lazım ve koşarak çalışmamız lazım."

    Altyapı noktasında hızlı açığı kapatmak lazım geldiğini vurgulayan Güllüce, "O yüzden altyapıya oldukça ağırlık vermeyi düşünüyorum. Belediye başkanlarının bazıları biz üstünü yapalım önemli olan makyajıdır. Dese dahi ben öyle düşünmüyorum. Biz 2023 öncesinde atık su, katı atık problemlerini çözmüş, bir ülke olmak hedefindeyiz." diye konuştu.

    "KALİTE VE DENETİM YETERLİ DEĞİL"

    Güllüce, yaşadığı şehirde su borularının patlamaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Madem ben vergimi veriyorum. Madem vatandaş haklı olarak vatandaşım diyor. O para ile yapılan su borusu üç ay sonra patlayıp kaçak oranı çok olmaması lazım. Bu niye oluyor kalite yeterli değil. Niye yeterli değil? denetim yeterli değil. Dün Bakanlar Kurulu'nda bunu konuştuk. Bundan böyle kaliteyi ve denetimi artıracağız. Hiç kimse canının istediği kalitede bu devlette iş yapamayacak. Bana verdiğim para kadar iş yapacaksın. 100 lira vermişim, 100 liralık iş yapacaksın. Ben senden 101 liralık iş istemiyorum. Ama bana 99 liralık da iş yapmayacaksın. Bu denetimi sıkı sıkıya yapacağız. Niye devletin yaptığı okullar yıkılır da kalkanın yaptığı binalar yıkılmaz, deprem bölgesinde diye sormamız lazım." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.