Bakan Güllüce’den 'Domuz' Yorumu: Bütün Hayvanlar İyi Yüzer

Bakan Güllüce’den 'Domuz' Yorumu: Bütün Hayvanlar İyi Yüzer

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir hafta içinde Sarıyer ve Bebek’te ortaya çıkan yaban domuzu olayının magazinsel olduğunu ileri sürdü. Güllüce, “1985 nüfus sayımında Üsküdar’da kamyondan domuz düştü, çocuklar peşinden...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir hafta içinde Sarıyer ve Bebek’te ortaya çıkan yaban domuzu olayının magazinsel olduğunu ileri sürdü. Güllüce, “1985 nüfus sayımında Üsküdar’da kamyondan domuz düştü, çocuklar peşinden koştu. Ne oldu şimdi? Bütün hayvanlar iyi yüzerler. Önemli bir şey değil.” dedi.

Bakan Güllüce, İstanbul Üniversitesi’nde yapılan 3’üncü Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi’ne katıldı. balkanlarda yaşananları değerlendiren Güllüce, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesine sert tepki gösteren Güllüce, “Dünya kurulduğundan beri nadirdir bu. Endülüs barbarları hunu yapmış, Bağdat’a girdiklerinde bunu yapmışlar. Bir de şimdi yapılıyor. Çok çirkin barbarca bir şey bu. İnsanlık dışı bir şey ama yapanlar kadar dünyanın sesiz kalmasını da kınıyorum. Binlerce yıllık insanlık tarihinde çocuklar, kadınlar, silahsızlar ve mabetler korunur diye doğal bir kural vardır. Yazılı olmayan bir kuraldır. Birleşmiş Milletler haklar falan onu geç. İnsanların dünyada binlerce oluşturduğu bir değerdir bu. Ben bütün dünya insanlığını, bu 1.5 milyar insanın mabedine saldırılmasına, hangi dinden olursa olsun taraf olmalarını, olmaz böyle bir şey demelerini bekliyorum. Yani sadece Türkiye’nin omuzlarında bir yük olmamalı. Sade bunu Tayyip Erdoğan, Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları mı desin? Dünyada 6 milyar insan var.” diye konuştu.

Bir hafta içerisinde önce Sarıyer ardından Bebek’te görülen yaban domuzu olayıyla ilgili soruya gülerek cevap veren Gülüce, “Çok abartılacak bir olay değil. Bir hayvandır. Sanıyorum 90 sayımıydı, nüfus sayımıydı. 85 nüfus sayımıydı. Üsküdar’da bir kamyonun üzerinden domuz düşmüştü. Çocuklar da peşinden koşuyordu. Şimdi ne oldu? Olur yani bunlar. Magazinsel şeyler.” diye cevap verdi. Güllüce, “Boğazı yüzerek geçmiş, köprü yapımından dolayı bezin zincirinin bozulması neden gösteriliyor, siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Şeklindeki soruya da, “Bilemiyorum yani. Bütün hayvanlar iyi yüzerler. Önemli bir şey değil.” cevabını verdi.

Güllüce, program sonrası Balkanlar Kongresi'nden emeği geçenlere plaket verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.