Bakan Güllüce: Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Riskli Alanlar İlan Edeceğiz

Bakan Güllüce: Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Riskli Alanlar İlan Edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümün çok iyi şekilde devam ettiğini söyledi. Güllüce, “Yeni riskli alanlar ilan edeceğiz. Belediyelerin müracaat etmiş yeni kentsel dönüşüm alanları var, çek ediyoruz ondan...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümün çok iyi şekilde devam ettiğini söyledi. Güllüce, “Yeni riskli alanlar ilan edeceğiz. Belediyelerin müracaat etmiş yeni kentsel dönüşüm alanları var, çek ediyoruz ondan sonra ilan edeceğiz, isim vermeyeceğim.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ‘Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’ne katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, kentsel dönüşümde son durumun çok iyi olduğunu söyleyerek, "Her geçen gün gelişiyor ve artıyor. Belediyelerimiz de yapıyor, bakanlık olarak biz de yapıyoruz. Yeni riskli alanlar ilan edeceğiz. Belediyelerin müracaat etmiş yeni kentsel dönüşüm alanları var, çek ediyoruz ondan sonra ilan edeceğiz, isim vermeyeceğim." ifadelerini kullandı.

"AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Akkuyu Nükleer Santrali için kriterlerin sağlanabilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Güllüce, "Dünyada yüzlerce nükleer santral var. Fransa elektriğinin büyük bir bölümünü nükleerden elde ediyor. ABD, Japonya, Kanada, Almanya bütün gelişmiş ülkeler enerjilerini çok önemli bir kısmını nükleer enerjiden elde ediyorlar. Böyle bir çalışma yapılıyor. Şu anda da bize verilen ÇED raporu internet sitemizde yayınlanıyor ve çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu.

"KÜLTÜR MERKEZLERİYLE İLGİLİ ÜNİVERSİTELERİN KATILIMINI SAĞLAYACAĞIZ"

İstanbul ve Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezlerinin yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güllüce, "Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde öyle bir şey yok. Biz iki kere çalıştay yaptık. Türkiye’deki bütün üniversitelerin katılımını sağlayacağız. Yani şehir plancısı, mimarlık bölümü olan üniversitelerin katılımını sağlayacağız. Hatta tahmin ediyorum, ya bu sefer çağrıldı ya da bir daha ki sefer çağrılacak. Atatürk Kültür Merkezleri Türkiye'nindir. Bütün üniversitelerin malıdır. Yaklaşık 40 üniversiteyi çağırdık, bunların ortak çalıştayları yapılıyor. Atatürk Kültür Merkezi’ yle ilgili Ankara’da karar verilecek. Yani sadece Ankara ve İstanbul'daki değil, Anadolu'daki bütün üniversitelerin çağrılmasını düşünüyoruz. 2. Çalıştay geçtiğimiz hafta oldu. İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili 2 grup var tartışılan. ’Biz buraya dünyanın en prestijli Atatürk Kültür Merkezi’ni yapalım ve konser salonu, opera salonu, yani 30-40 sene önce yapılan her tarafı eskimiş olan burası yetmiyor. Bu binanın yanındaki otoparkı katalım çok daha büyük, modern, İstanbul’a yakışan bir salona ulaşalım’ diyen bir hükümet kanadı var. Ki ben de öyle düşünüyorum. Bir de ‘hayır eskisi kalsın, ne kadar para harcarsanız harcayın düzelemeyen ve bugünün çağına , taleplere karşılık vermeyecek şekilde böyle kalsın’ diyen bir grup var." şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ ONAYLASIN, BİZ DE ONAYLARIZ"

Bozcaada Belediye Başkanı’nın açıklamalarını değerlendiren Güllüce şunları söyledi : “Bu iş temel fıkrasına döndü. Biz de Plan olsun diyoruz. Biz planı yaptık, plan gerekli demenin anlamı var mı? Planı yaptık zaten. Şimdi planı onun yapması lazım. Bizim yaptığımız plana ihtiyacı var. Diyor ki ‘siz bu plana göre vatandaşın ayrıca yeni konutlar yapmasını sağlayıcı bir plan yapmışsınız’ doğrudur. 2040 vizyonu var orada, bunları göremezsin. Doğru olan şu 2040’a göre en fazla 100 binliktir demişiz. Bunlar net görülmez. O zaman Belediye Başkanı dediği gibi plan yapması lazım. 5 binlikleri ve binlikleri yapması lazım. Vatandaş madem ki hiç istemiyor. Hiç gelişme alanı yapmaz,’ ilave hiçbir inşaat yapılmayacak’ diyorlar CHP’li vekillerle birlikte. Olabilir, orada inşaat hiç yapılmasın, o şekilde bir plan yapar. 100 binlere uygun olarak biz de uygularız, itiraz etmeyiz buna. Biz planımızı yapmışız, yapacak olan binlik ve 5 binliktir. Süratle yapması lazım. Bizim yüksekliği çok buluyorsa hiç yükseklik olmasın der. Bizim verdiğimiz gelişme alanını onaylamıyorsa o şehirde o adada bundan böyle yapı yapılmayacaktır diye iddia ediyorlar, olabilir, belki de onların dediği doğru. Halka sorsunlar ona göre plan yapsınlar biz de itiraz etmeyiz. Vatandaş orada bina yapılmasını istemiyormuş o zaman ona göre yapsın. Orada oturan sakinlere onaylatsın, vatandaş da evet derse biz de onaylarız. Sorun değil. Orada illa ki inşaat yapılsın diyen bir taraf değiliz.”

Bakan Güllüce, konuşmalarının ardından kurulan standları gezdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.