Bakan Güllüce: Hükümet, Türkiye’de Göçü Önlemeli

Bakan Güllüce: Hükümet, Türkiye’de Göçü Önlemeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de göçü önlemek ve Doğu Anadolu’nun tümünün kalkınması için hükümetin ciddi olarak bu konuyu ele alması gerektiğini söyledi. Bakan Güllüce, "2 gün önce Sayın Kalkınma Bakanı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de göçü önlemek ve Doğu Anadolu’nun tümünün kalkınması için hükümetin ciddi olarak bu konuyu ele alması gerektiğini söyledi. Bakan Güllüce, "2 gün önce Sayın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Doğu Anadolu’nun kalkınması ile ilgili 4 saate yakın birlikte olduk. İnşallah güzel sonuçlar doğuracak projeler hükümet programına sunulacaktır detaya fazla girmiyorum." dedi.

    Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 'Erzurum Tanıtım Günleri' açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Güllüce, yatırım yapılabilirlik diye bir katsayı olduğunu Erzurum’da bu katsayının aşağıya çekilmesi gerektiğini belirterek ''Yani daha kolay yatırım yapılabilir olsun sadece Erzurum’da değil hatta Sivas’tan yukarı bütün şehirlerimiz için bu gayretin içine girmemiz lazım. Hükümet olarak zaten teşviklerin kalkınma planlarının altında bu yatıyor. Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın yerel ile merkezi yönetimin temsilcisi bir aradalar. Ben de buradan hükümet olarak bir Erzurumlu Bakan olarak söylüyorum hükümetle birlikte el ele verelim hem Erzurum hem bütün Doğu Anadolu Bölgesi’ni ayağa kaldıralım ki göç dursun. Göç oldukça Türkiye’nin dengeleri bozuluyor ekonomi alt üst oluyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili Türkiye genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir seferberlik ilan etmek durumundayız. Her yerin hızla değişmesi hızla gelişmesi lazım Erzurum’un buna çok daha fazla önem vermesi lazım. Çöküntü alanlarının çok fazla oluşu göçün çok fazla oluşu bir deprem kuşağının tam göbeğinde oluşu Erzurum’un kentsel dönüşümü hızlandırması ve çabuk yapması gerekiyor. Türkiye’de göçü önlemek ve Doğu Anadolu’muzun tümünün kalkınması için ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin (DAB) ciddi olarak hükümetimizin ele alması gerekiyor. 2 gün önce Sayın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Doğu Anadolu’nun kalkınması ile ilgili 4 saate yakın birlikte olduk. İnşallah güzel sonuçlar doğuracak projeler hükümet programına sunulacaktır detaya fazla girmiyorum.'' ifadelerini kullandı.

    YÖRESEL STANTLARI GEZDİ

    Güllüce konuşmasının ardından standları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Etkinlikler 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Atatürk Merkezi’nde devam edecek. Etkinlik kapsamında Erzurum’un Sosyal ve Kültürel hayatı Başkent’te taşınacak olup, el sanatları, yöresel yemekleri, Oltu Taşı ve Palandöken Dağı’nın tanıtımı Ankaralı vatandaşlara sunulacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.