Bakan Güler: 'Suriye’ye Jandarma Eşliğinde Silah Gönderildiği' Asılsız İddia

Bakan Güler: 'Suriye’ye Jandarma Eşliğinde Silah Gönderildiği' Asılsız İddia

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye’ye jandarma eşliğinde silah gönderildiğine ilişkin soru üzerine, bu iddianın kesinlikle asılsız olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye’ye jandarma eşliğinde silah gönderildiğine ilişkin soru üzerine, bu iddianın kesinlikle asılsız olduğunu söyledi. Jandarmanın böyle bir faaliyet içinde bulunmasının mümkün olmadığını belirten Güler, "Kaldı ki bu TIR şoförünün iddialarıyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığımız bir inceleme yapıyor. Gerekli açıklama da yapılacak. Böyle bir şey söz konusu olamaz.’’ dedi.

Ankara Rixos Otel’deki ‘Trafik Dedektifleri Projesi’nin tanıtımına katılan Bakan Güler, 'Bu konuda mahkeme tutanakları ve belgeler bulunduğu iddiası var' değerlendirmesi üzerine, "Belgeler çıksın, Türkiye hukuk devletidir. Kimin elinde bir belge varsa çıkartır. Bununla ilgili adli merciler var. Bunların verileceği yerler var." diye konuştu.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de seçimlerde oy kullanmasına imkan sağlandığı iddiası için ise Güler, "Suriye’den gelen kişiler insani yardım amacıyla sığınıyor. Uluslararası Koruma ve Yabancılar Kanunu'na göre şu anda geçici barındırma statüsüyle Türkiye’deler. O nedenle kendilerine ikamet izni verilmektedir. Geçici barındırma statüsüyle çadır kentlerde, konteyner kentlerde 200 bin kişi bulunuyor. Kalan 400 bini aşkın kişi de özellikle sınıra yakın bölgelerdeki illerde bulunmaktadır. Bunların tespitiyle ilgili özel bir çalışmayı da Emniyet Genel Müdürlüğümüz AFAD ile birlikte başlattı. Kimin nerede kaldığı ve hangi yardımları aldığı konusunda bir tespitimiz de var, ama hiçbirisi vatandaşlığa geçirilmiş değildir. Dolayısıyla da seçmen olmaları mümkün değildir. Türkiye’de oy kullanmaları için öncelikle vatandaş olmaları lazım. Türkiye Cumhuriyeti olmayan hiç kimsenin oy kullanması mümkün değildir. Şu anda Türkiye’de geçici barındırma statüsüyle bulundurulan Suriyelilerin de hiçbirisi vatandaşlığa geçirilmemiştir. Böyle bir niyet de yoktur." açıklamasında bulundu.

ATATÜRK ÇIKARTMALI ARAÇLARA TRAFİK CEZASI

Trafik polislerinin, Atatürk çıkartması bulunan araçlara yazdığı cezanın sorulması üzerine İçişleri Bakanı Muammer Güler, şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin kurucusu, hepimiz için özel bir önemi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasının yaşatılması bütün vatandaşlarımızın arzusu. Gayet saygıyla karşılanacak davranışlardır. Buna hiç kimsenin bir şey söylemesi söz konusu olamaz. Ama Karayolları Trafik Kanunu’ndan kaynaklanan, konulacak aparatlarla, yapıştırılacak şeylerle ilgili özel bir madde var. Bunu Atatürk ile doğrudan doğruya ilişkilendirmek yanlıştır. Yapıştırılacak şeylerle ilgili sınırlama var, onu dile getiriyorlar. Yoksa bunu doğrudan doğruya Atatürk ile ilgili bir aparat yapıştırmak şeklinde anlamamak lazım.’’

KAMER GENÇ'İN EMİNE ERDOĞAN'A SÖZLERİ

Kamer Genç’in Başkakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik tutumunun sorulması üzerine Güler, "Bir hanımefendi olarak siz nasıl değerlendiriyorsanız ben de bugün, kendi partisi de başta olmak üzere, bütün partilerin bu konuda açıklamaları oldu, ben de aynı şeylere katılıyorum. Bir hanımefendi olarak, kaldı ki Japonya’da benzer bir etkinlikte bir başbakan eşi olarak, orada bir konuşma yapılmış. Burada da mütekabiliyet esasına göre hanımefendinin yapmış olduğu konuşmayı o ortamda o denli bir çıkışla bana göre sabote etmek yanlış bir harekettir, asla tasvip edilemez, yakıştıramadım." karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.