Bakan Güler, Midyatlılarla İftarda Bir Araya Geldi

Bakan Güler, Midyatlılarla İftarda Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Güler, Somali’de şehit olan özel harekât polisini rahmetle andığını belirtirken, Gezi olayları, Çözüm süreci ve Suriyeli mülteciler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen iftar programına Bakan Muammer Güler’in yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkullubey, Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Midyat Beldiye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kanaat önderleri, Süryani Cemaati Metropoliti Samuel Aktaş, partililer ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

İftarın ardından konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Muammer Güler, konuşmasına Somali’nin başkenti Mogadişu Türk Büyük Elçiliği ek binasında bombalı saldırı sonucu şehit olan özel harekat polisi Sinan Yılmaz’ı rahmetle andığını belirtirken, yarın düzenlenecek cenaze törenine katılacağını vurguladı.

“REFORMİST HÜKÜMETİ 11 YILDIR İŞ BAŞINDA”

Bakan Güler, konuşmasında AK Parti hükümetinin 11 yıldır iş başında olduğundan söz ederek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin en reformist hükümeti 11 yıldır iş başında ve Türkiye’nin belki daha önce akla hayale gelmeyecek, konuşulması dahi düşünülmeyecek reformlarını gerçekleştirdi.”

“MİDYAT İÇİN SEVİNCİM ŞUDUR”

Konuşmasına, Başbakan’ın Midyat için verdiği talimattan söz eden Bakan Güler, “Midyat için bir sevincim şudur, malumunuz sayın başbakanımız genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Midyat’a geldiğinde siz değerli kardeşlerim, sevgili Midyatlılar onu bağırlarınıza bastınız. Çok etkilendi sayın başbakanımız, buradan ayrılmak istemediğini biliyorum. Çok büyük bir nezaket gösterdiniz ve Midyatlılar olarak çevre yoluyla ilgili Midyat’ın iç yolları dahil bir talepte bulundunuz. Evet 46 trilyon proje bedelli bir yatırımı sayın başbakanımız buradan giderken talimatını verdi. İhalesi yapıldı, inşallah 25 Ağustos’ta yer teslimi yapılarak hizmet başlayacak. Midyat’a sayın başbakanımızın yaptığı bir jest olarak kabul ediyorum Allah kendisinden razı olsun.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE SAMİMİYET GÖSTERMEYENLER BUNUN ALTINDA KALIRLAR”

Konuşmasına çözüm sürecine değinerek devam eden Bakan Güler, “Bir çözüm süreci yaşanıyor. Bu çözüm sürecinde en samimi olan taraf hükümetimizdir. Terörün ve şiddetin unsurlarını bu demokrasinin üzerinden eksik bırakmamaya çalışanlar er geç mahkum olacaklardır. Hem demokratik talepler hem terörün ve şiddetin argümanlarını beraber uygulayalım. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Çözüm sürecinde samimiyet göstermeyenler bunun altında kalırlar. Biz Türkiye’nin kalkınmasını, Türkiye demokrasisinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz bu terör sorununu samimiyetle çözmeye karar verdik. Yıllardan beri bütün farklılıkları bir zenginlik olarak yaşadık, bunun farkındayız. Bunun değerini biliyoruz, bunu sürdürmenin de ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz, elimizden gelen bütün hizmetleri inşallah bu huzur ortamı içerisinde istikrar ortamı içerisinde de yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

“MESELE ÇEVRE DEĞİL, MESELE ÇEPE ÇEVRE”

Konuşmasına Gezi olaylarına atıfta bulunarak devam eden Bakan Güler, “Milletimiz kendi iktidarını hazmedemeyenlerin daha doğrusu, sandıkta bişeyi elde edemeyeceklerini anlayanların bunları başka yollarla acaba terörle, şiddetle, gerginlikle toplumsal dinamiklerle oynamakla acaba bunları gerçekleştirebilirmiyizin peşine düşmüşler. Çevre diye bir şey çıktı ortaya ama karşılarında en büyük çevre hassasiyeti olan bir iktidarı gördüler. Mesele gezi parkı değil kardeşim sen daha anlamadın mı? Diyenlere biz buradan Midyat’tan Mardin’den anladığımızın cevabını verdik. Evet mesele çevre değil mesele çepe çevre milletin iradesini kuşatmanın gayretini olduğunu da gördük. Allah’ın izni ile sizin büyük desteğinizle bu millet iradesi her zaman bu ülkenin yönetiminde egemen olacak.”

Bakan Güleri Suriyeli mülteciler konusunda değinerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dünyanın başka yerlerinde de yaşanmakta olan oyunlar var. Sandıkla gelenleri başka yolla göndermek isteyenler var. Burada bağrımıza bastığımız ve bu gün Türkiye’nin her yerinde özellikle bu bölgede 500 bine yaklaşan 210 bine yakını çadır kentlerde, konteynır kentlerde diğerleri de bu bölgede bulunan kardeşlerimiz var. Bunlara biz zor zamanlarında sahip çıkmalıydık. Bize yakışan budur. Osmanlıdan bize tevalus eden inancımızdan bize düşen vazife onlara sahip olmaktır. Şimdi sahip olmayacağız da ne zaman sahip olacağız. Elbette zor zamanlarında onların yanında olacağız.”

Bakan Güler ve beraberindeki heyet Ulucami'nde teravih namazına katıldıktan sonra Midyat'tan ayrıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.