Bakan Güler, Evi Soyulan Chp’li Gökhan Günaydın’ı Aradı

Bakan Güler, Evi Soyulan Chp’li Gökhan Günaydın’ı Aradı

Evine hırsız giren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kendisini arayarak, olayın sıradan bir hırsızlık gibi görünmediğini ifade ettiğini belirtti.

Evine hırsız giren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kendisini arayarak, olayın sıradan bir hırsızlık gibi görünmediğini ifade ettiğini belirtti.

CHP yöneticisi Gökhan Günaydın'ın, Çankaya Sancak Mahallesi 536. Sokak 10/9 numaradaki evine ailesiyle birlikte tatildeyken hırsız girdi. Tatil dönüşünde, evinin kapısını, kırılmasına rağmen açamayan Günaydın, durumu hemen polise haber verdi.
Çilingir yardımıyla kapıyı açıp evine giren Gökhan Günaydın, 40-50 bin TL değerinde ziynet eşyalarının yanı sıra, içi evrak dolu bir çantasının da çalındığını fark etti.
İhbar üzerine olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri titiz bir çalışma yaptı.

KAPI SERT BİR CİSİMLE AÇILMIŞ

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaşananları anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şunları ifade etti:
"Yaklaşık 1 haftalık aradan sonra Ankara'ya döndüğümüzde evin kapısını bu halde gördük. Sert bir cisimle vurularak ve darbelenerek içeri girmişler. Salonda bir şey olmadığını görünce, ‘herhalde içeri giremediler’ diye düşündük. Ancak, yatak odası ve çalışma odasına girince fikrim değişti. Çalışma odamdan bazı belgeleri ve çantaları almışlar. Yine yatak odasında okuduğum bazı raporlar vardı. Onlardan bazılarını almışlar. Eşimin 4-5 parça ziynet eşyasını almışlar. Ama bir o kadar da ortalarda duruyordu. Hiç kullanılmamış ipad ve laptop var, onları almamışlar. Çalışma odamda duran eski bir fotoğraf makinem vardı. Onun içindeki filmi almışlar. Çekmecede garajdaki arabanın anahtarları duruyor. İsteseler arabayı da götürürlerdi."
Paranoya yapanlardan hoşlanmadığını dile getiren Günaydın, "Ama bu tablo sıradan bir mesele olmadığını gösteriyor. Beni tanıyanlar, bu evde götürülecek bir zenginlik olmadığını, stratejik bir belge olmadığını bilirler. Ama burada özel bir araştırmanın kokusunu alıyorum. Yanılıyor olmayı Türkiye'nin siyaset yaşamı adına tercih ederim." diye devam etti.

BAKAN GÜLER TELEFONLA ARADI

Günaydın, evindeki hırsızlık olduğu haberinin yayılması üzerine İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de kendisini telefonla aradığına dikkat çekti.
Olayla ilgili Bakan Güler’e bilgi verdiğini aktaran Günaydın, ardından Güler’in kendisine şunları söylediğini anlattı:
“Bana da sıradan bir hırsızlık gibi görünmedi. her türlü araştırmayı yaptıracağımızdan emin olabilirsiniz. İstihbarat dahil olmak üzere bütün birimleri devreye sokacağım ve sonuna kadar araştıracağız.”
Evine giren hırsızın neden alt daireye girmediğini soran CHP’li Günaydın, “Evimizde labrador cinsi bir köpeğimiz var. Köpeğimiz eve kimsenin girmesine izin vermez. Buraya giren kişi bizim tatilde olduğumuz ve köpeğimizin veterinerde kaldığını bilen biri. Başka türlü bu mümkün değil. Daha sonra, çalışma odama girmişler, dosyalar karıştırılmış. Böyle bir tabloyla karşılaştık. Polisleri çağırdık. Sağ olsunlar karakoldan geldiler. Şimdi de olay yeri inceleme gerekli çalışmaları yapıyor. Bu gerçekten kentlerimizin ne kadar güvensiz olduğunun bir göstergesi. Benim başıma gelen bu memlekette herkesin başına geliyor." diye konuştu

"BELGELERİM İTİNAYLA KARIŞTIRILIYOR”

Partiye ait belgelerin alınıp alınmadığının sorulması üzerine Günaydın, "Hepimizde bir paranoya var, benim için ilginç olan şu, 3-4 parça eşya götürülüyor ama benim belgelerimin hepsi itinayla karıştırılıyor. Benim için garip olan buydu. Şu ilk şoku atlattıktan sonra daha detaylı inceleyeceğim. 'Ne var, ne yok, nelere bakmışlar, belgelerden götürülen var mı' diye. Ama bunun basit bir hırsızlık olmadığı çok açık. Çünkü hırsız girse eline para edebilecek ne geçerse götürmesi lazım. Onlardan birkaç parça almış götürmüş ama bunun yanında benimle ilgili her şeyi karıştırmışlar. Konuştuğum arkadaşlar, 'hırsızlık süsü vermek için onlar alındı' dediler. Bilemiyorum inceleyeceğiz, bakacağız." açıklamasını yaptı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.