Bakan Faruk Çelik: İçeride Güçlü Türkiye İstemeyenler Var

Bakan Faruk Çelik: İçeride Güçlü Türkiye İstemeyenler Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, içeride ve dışarıda güçlü Türkiye istemeyenlerin olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, içeride ve dışarıda güçlü Türkiye istemeyenlerin olduğunu söyledi. Çelik, "Güçlü Türkiye hepimizin özlemi, ama güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var. Güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar dışarıda ise önemli değil, çünkü o dışarıdakilerin güçlü Türkiye'den memnun olmaları, bazılarının memnun olması söz konusu olmayabilir. Ama bizi üzen güçlü Türkiye'den içeride birilerinin rahatsız olmasıdır." dedi.

Bursa İznik Sosyal Güvenlik Merkezi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile açıldı. Mehter takımının söylediği marşlar ile yapılan açılışa Bakan Faruk Çelik'in yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

"SGK DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR ÖNEMLİ"

Bakan Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun doğumdan ölüme, hatta ölüm ötesinde hak sahiplerini de ilgilendiren çok önemli bir kurum olduğunu dile getirerek, "Dolayısı ile bu kapının hem insanımıza yakın olması, hem bu hizmet kapısının açık olması son derece önemli." ifadesini kullandı.

5 yıl önce Türkiye'nin sosyal güvenlik anlamında son derece önemli bir reform gerçekleştirdiğini anlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Aylarca süren, günlerce süren, bizzat benim de başında olduğum, bu reformun gerçekleşmesinde çok katkısı var, çünkü siyasetçiler, politikacılar seçim döneminde üç oy daha fazla almak için en çok uğraştıkları, en çok ilgilendikleri alan sosyal güvenlik alanı idi. Yani siz bir vatandaşa 60 yaşında emekli olacakken, siz onlara; ey vatandaş seni 38-40 yaşında yapacağım derseniz tabii ki bu popülist yaklaşımlar geçici olarak, mevsimlik olarak size çok şey kazandırır, ama ülkeye ne kazandırır, ne kaybettirir bunun da hesabını yapmanız gerekiyor. Bu hesaplar ne yazık ki yapılamadı ve 2008 yılında köklü bir reform yapma ile karşı karşıya kaldık. İyi ki bu reformu yaptık, çünkü artık sosyal güvenlik hizmetlerini sürdürmek mümkün değildi. İş tıkanmış kalmıştı. Hastanelerde öyle idi, eczanelerde öyle idi. Emeklilikte 8 ay, bir yıl, iki yıl beklemek durumunda idiniz ve dolayısı ile bir açmaz ile karşı karşıya idi."

Reform sonrasında işlerin her yıl biraz daha iyiye gittiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Prim gelirlerimiz 7 ay içinde beklediğimiz primler 62 katrilyon (62 milyar lira) olacaktı. 2013'ün ilk 7 ayında Sosyal Güvenlik Kurumu 62 katrilyon prim tahsil edecekti. Bütçede böyle öngörmüştük. Ama çok şükür bu 62 değil, 66.2 katrilyon olarak gerçekleşti. 4 katrilyonun üzerinde 7 ay içinde bir fazla vermiş durumdayız. Genel gelir ve giderler açısından ise 7 ay içinde 6,5 katrilyonluk bir fazlamızın olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Bunların tümü reformun kazanımlarıdır."

Reformda bir kazanım da vatandaşın arasındaki ayrım gayrım işlerinin kalktığının altını çizen Bakan Faruk Çelik, "Genel sağlık sigortasına bütün vatandaşlar alındı. Hiç kimse; 'benim hastam var yolda kaldı', 'bayırda kaldı', 'çamurda kaldı' diye böyle bir şey söz konusu değil. Bütün vatandaşlarımız sosyal güvenlik kapsamı altına, genel sağlık şemsiyesi altına alındı. Hastaneler çok şükür cefa kapısı olmaktan çıktı, hastaneler çok şükür şifa kapısı haline gelmiş bulunuyor." dedi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin yaşanan bunca krizlerle mücadele ederken vatandaşa sosyal devlet imkanlarının hiçbirini kısmadığını belirterek, çünkü Türkiye'de hem ekonomide hem de siyasette istikrar ve güven olduğunun altını çizdi.
Türkiye'nin yeni şifresinin istikrar ve güven olduğunun altını çizen Bakan Faruk Çelik, şöyle devam etti: "Kendine güvenen devlet, devletine güvenen bir millet noktasına geldik ama daha kat etmemiz gereken hususlar olduğunu hepiniz biliyorsunuz."

"İÇERİDE GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMEYENLER VAR"

İçeride ve dışarıda güçlü Türkiye istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, şöyle devam etti: "Gücümüzü sizlerden alıyoruz ve gerçekten de sesimiz gür bir şekilde dünyanın her tarafından yükseliyor. Güçlü Türkiye hepimizin özlemi, ama güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var. Güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar dışarıda ise önemli değil, çünkü o dışarıdakilerin güçlü Türkiye'den memnun olmaları, bazılarının memnun olması söz konusu olmayabilir. Ama bizi üzen güçlü Türkiye'den içeride birilerinin rahatsız olmasıdır. İşte önümüzdeki dönemde daha çok çalışmalıyız. Milletin taleplerine daha çok kulak vermeliyiz ve canla, başla millet ne diyorsa onların gerçekleşmesi konusunda gayretlerimizi eksik etmemeliyiz ki içeride de güçlü Türkiye istemeyenlerin maskesi düşsün, onlar dik değil, başları eğik olarak bu ülkede yürümek zorunda kalsınlar."

"BURSA'DA NÜFUSUN YÜZDE 99,38'İ SGK'DAN HİZMET ALIYOR"

Vali Münir Karaloğlu ise konuşmasında Bursa'da 790 bin SGK'lı çalışan bulunduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı: "Bursa'da bu gün SSK'lı, BAĞKUR'lu, Emekli Sandığı'na bağlı yaklaşık 790 bin çalışan var. 444 bin emekli, dul ve yetim maaşı alan vatandaşımız var. Nüfusun yüzde 99,38'i bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan hizmet almakta. Onun için vatandaşın en çok gidip geldiği, en çok irtibatın olduğu kurumlardan biri olan sosyal güvenlik hizmetleri ile ilgili hizmeti vatandaşın ayağına getirmek önemli. Onun için bu gün İznik'te açtığımız bu hizmet binası vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasına vesile olacak." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.